Ae-Ri Noort nieuwste Lid van Verdienste

14 maart 2019 - door VeerleW - 0 reacties

Tijdens Voorjaars ALV, 13 maart jl. is Ae-Ri Noort benoemd tot lid van verdienste der R.S.V.U ‘Okeanos’. Tijdens de vergadering nam Mechiel Versluis het woord om te vertellen hoe belangrijk een stuur is in een ploeg en waarom Ae-Ri de titel van Lid van Verdienste verdiend. Tijdens de Algemene Ledenvergadering is dit per acclamatie aangenomen en hebben we er een zeer terecht Lid van Verdienste bij.

Ae-Ri Noort is lid geworden in Herfst’01. Een heel levensjaar volgens Versluis; we hebben namelijk leden die in dat jaar geboren zijn. Toen Ae-Ri lid werd is ze direct gaan wedstrijdsturen. Een aantal jaar later, in 2007, nam zij deel aan het project De Acht, waarin het seizoen van een eerstejaars zware ploeg gevolgd werd door een televisieprogramma van Talpa. Met deze acht won Ae-Ri het eerstejaarsklassement.

In 2014 stuurde Ae-Ri voor het eerst de nationale vrouwenacht op het Europees kampioenschap in Belgrado, gevolgd door vele World Cups, Europees- en Wereldkampioenschappen. Als toppunt stuurde ze in 2016 in Rio de vrouwenacht op de Olympische Spelen. Op dit moment is ze nog steeds actief als stuur bij het nationaal roeiteam en loopt ze selectie om de vrouwenacht op het WK te sturen.

Naast zelf sturen heeft Ae-Ri veel stuurtjes van Okeanos opgeleid en begeleid en heeft ze een aantal eerstejaarsploegen gecoacht.

Zoals Ae-Ri is, wilde ze ook de dag van de benoeming alles onder controle hebben. De benoeming was nog een verrassing voor haar, en daarom had Mechiel een eetafspraak met haar gemaakt voor de betreffende avond. Die middag kregen we ineens een whatsappje dat ze de afspraak toch wilde annuleren, omdat ze met haar ouders en broer ging eten. Ze heeft het ons flink moeilijk gemaakt, maar gelukkig heeft de broer van Ae-Ri ervoor gezorgd dat ze toch met Mechiel ging eten en ze precies op tijd op Okeanos was, waar ze heel terecht is benoemd als Lid van Verdienste.

Categorie: