Aangestelde trainingscoördinatoren seizoen 2015-2016

30 augustus 2015 - door JohnO - 2 reacties

Het is mij een eer om aan te kondigen dat Okeanos voor het seizoen 2015-2016 twee profcoaches heeft aangenomen. Als trainingscoördinatoren zullen zij coaches van Middengroepen en Eerstejaarsploegen begeleiden. In de Wissel-ALV van 29 augustus 2015 is dit plan goedgekeurd.

Okeanos zal aannemen voor de functie van Trainingscoördinator Middengroepen:

Geert-Jan Derksen

Geert-Jan is lid van Okeanos geworden in 1996; na zijn jaar in de Eerstejaarsacht heeft hij direct aansluiting gevonden bij de bond. Dit resulteerde uiteindelijk tot een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Na zijn roeicarriere is Geert-Jan gaan coachen. Hij coachte onder andere project ‘De Acht’ en was tot 2012 verbonden als Hoofdcoach van het Okeanos Talent Center. In 2013 en 2014 coachte hij de Holland Acht. Voor zijn roeiprestaties werd hij in 2004 Lid van Verdienste. Wij zijn blij dat Geert-Jan komend jaar de coaches van Middengroepen zal begeleiden om de stap hoger te zetten!

Okeanos zal aannemen voor de functie van Trainingscoördinator Eerstejaars:

Martijn van Rossum

Martijn is lid van Okeanos geworden in 1999. Ook hij ging direct wedstrijdroeien, wat resulteerde in een plek in de Oude Vier, en later in de functie van Wedstrijdcommissaris in seizoen 2002-2003. Na zijn bestuursjaar pakte hij het roeien weer op en nam hij nogmaals deel aan de Varsity als onderdeel van de Oude Vier. Na zijn roeicarriere heeft hij tot 2014 bij Okeanos gecoacht. Onder zijn begeleiding roeide Rianne Schoo zich naar het SB-WK in 2010 en met hem als coach heeft Lotte Terwindt onder andere een uitzending van de bond verdiend. Voor zijn onuitputtelijk enthousiasme en inzet voor de verening is hij Lid van Verdienste geworden in 2010. In zijn maatschappelijke carriere heeft hij bij een jeugddetentie instelling mensen gecoacht onder complexe omstandigheden. Hij coachte clienten, jeugd en meerdere collegae. De combinatie van zijn Okeanos- en maatschappelijke ervaring maakt hem de juiste man om eerstejaarscoaches te begeleiden en op te leiden.

 

Geert-Jan, Martijn, wij wensen jullie heel veel succes en plezier in jullie nieuwe werkzaamheden bij Okeanos! Wij hebben er alle vertrouwen in dat de coaches die jullie begeleiden uiteindelijk zullen uitgroeien tot de topcoaches van de toekomst.

Categorie: