38e Hel van het Noorden

26 november 2015 - door JohnO - 0 reacties

Foto: Merijn Soeters

Helaas is de 38e Hel van het Noorden afgelast.

Komende zondag zal de 38e Hel van het Noorden verroeid worden. Oudgedienden kennen de Hel als een ‘Hel’. Koud, nat, windkracht 8, sneeuw, ijs. Afgelopen 3 jaar was deze ‘Hel’ echter als een ticket naar Wonderland. Water zo glad dat we er op de Bosbaan jaloers op zouden zijn, geen vleugje wind en een zacht naherfstzonnetje dat vanaf vroeg in de ochtend in de gezichten van alle roeiers scheen. Genieten.

Ik kan de geschrokken echter roeier gerust stellen; het lijkt zo te zijn dat de Hel dit jaar weer een ouderwets Helletje gaat worden. Het wordt koud, nat en winderig. De Hel-commissie van Aegir geeft zaterdagochtend een go- of no go, maar ervaring leert dat de Hel louter bij tekenen van een orcaan als Katrina wordt afgelast. Thermo’s, dikke kleding, sokken en de Okeanos-sjaal kunnen dus zeker uit de kast worden gehaald als je als bestuurslid of coach mee mag fietsen langs het Eemskanaal te Groningen!

Heat 1

10:10 LH2- / LHSB2-

In dit veld starten onze tweedejaars lichte pikken, evenals Tim in combinatie met Nereus. Na een leermoment en verschillende (bijna) aanvaringen tijdens de Tromp zijn de voetstuurtjes extra vastgeschroefd en zijn er veel trainingsuren op de Bosbaan gemaakt. Het weer de afgelopen tijd heeft gezorgd voor maxime Hel-preparation voor deze mannen!

10:19 D1x

Nadat de Novembervieren door mist waren afgelast, zijn de Okeanos roeisters die deelnemen aan het project 2020 uit op eerherstel! Benita heeft de afgelopen veel extra skiffervaring opgedaan, we zijn benieuwd waar ze in dit sterke veld zal eindigen!

Heat 2

14:15 SB1x

Bastiaan zal voor het één na laatste maal in het SB veld starten. Op de Tromp liet hij vele subtoppers achter zich en hij heeft in de tussentijd niet stilgezeten. We zijn ervan overtuigd dat de duurtrainingen op 1:48 hem geen windeieren hebben gelegd en zijn coaches wilden hem met sterkere tegenstanders mee laten loten, dus dit wordt zeker een spektakel!

15:03 D2- / DSB2-

Het dames-spectakel begint om 15:03 met maar liefst 4 Okeanos tweetjes! Saskia en Rianne wisten al te blikken tijdens de Asopos. Kunnen ze dit doorzetten? Of is de concurrentie van Jocelyn en Bente (Nereus), kersverse ANRT roeiers, toch te groot? Lisanne en Esmee gaan het ze in ieder geval sowieso moeilijk maken. Aan de fitheid ligt het niet! Lonneke en Hermijntje (Nereus) mikken op Rotterdam 2016, waar eindigen zij in het SB veld?

15:11 LDSB1x

Als we de uitslagen van de Centrale Trainingen mogen geloven, is Claartje in de shape of her life. Kunnen we dit blik al in onze zak steken?

Al met al genoeg te zien, bijzijn is meemaken, dus mocht je een ritje afsluitdijk willen in het nieuwe Okeanos-fietspakje, kom dan zeker!

Categorie: