3 maal winst op World Ergohead

25 januari 2011 - door Bartr - 8 reacties

Zondag, 23 januari, zijn 4 Okeaniden aan de start verschenen van de Amsterdam World Ergohead 2011 op het USC.
Alle ergometersessies gedurende de winter hebben als basis gediend voor deze wedstrijd van 20 minuten, waarin de winnaar de grootste afstand afgelegd zal hebben.

Sander Wichers was na zijn 7e plaats op de NKIR benieuwd waar zijn grens lag in een wedstrijd over 20 minuten. Met een streeftijd van 1:37 legde hij de lat hoog. Al snel liep hij ver voor het veld uit. De hoge temperatuur in de hal maakte de wedstrijd zwaar en moest hij in het tweede deel van de race inleveren op zijn schema. Met een eindtijd van 1:38,3 (6103 meter afgelegd) won hij het SA-veld.

Mark Rottier won het blik in het Lichte SA-veld. Mark roeide vloeiend in tempo 33 een vlakke race. In de laatste minuten wist hij knap te versnellen en de tweede plaats in de heat te veroveren, achter Sander. Zijn klok stopte op 5783 meter, waarbij hij gemiddeld 1:43,7 neerzette.

Robin Kraak en Alexander Klaver startten in het Lichte SB-veld. Beiden gingen hard van start en maakten maakte het de (zware) concurrentie in de heat moeilijk. Robin won het blik én zette een nieuw RECORD door 5740 meter af te leggen in 20 minuten, waarvoor hulde! Terwijl Robin 1:44,5 als gemiddelde neerzette, zat Alexander niet ver van hem af: Alex legde 5701 meter af (1:45,2).

Het is duidelijk: met 3 keer winst grossiert Okeanos in blikken op de Amsterdam World Ergohead.