3 maal winst Nereus Carpit Noctem

22 april 2012 - door Sabrina - 0 reacties

Niet alleen op de bosbaan werd er gestreden om de blikken en de eer, op de Amstel werd de 16e Husk Carpit Noctem gehouden.

De DCL8+ mocht als eerste van start, de druk was hoog, want de eer moest hoog gehouden worden! Met Mej. de Competitiecommissaris aan het roer gingen de meiden goed van start. De 2,5km liep niet vlekkeloos en leverde een 4e plek, de sprint maakte wel weer een hoop goed waardoor na de voorwedstrijden een derde plek het resultaat was. In de halve finale wisten de meiden Laga naar huis te roeien, maar in de finale bleek Nereus toch net wat sterker. Een mooie tweede plek!
Voor de DB4+ ploegen was het weer een belangrijke wedstrijd die mee telt in de bokaal. Na de voorwedstrijden stond RMFAO eerste, Sereia tweede en ELFYS 8e, allemaal konden ze dus mee naar de kwart finales! Hier moest RMFAO het tegen ELFYS opnemen. Beide ploegen voeren een mooie sprint, maar RMFAO kwam als eerste over de finish. Ook Sereia maakte het heel spannend, ze wonnen de kwart finales net niet. Tijdens de halve finales wist RMFAO ondanks een snoek nog steeds te winnen, waardoor ze door konden naar de finales. Hier kwamen ze concurrent Asopos tegen, maar deze wisten ze helemaal te domineren door 3 seconden sneller te zijn op de 250m sprint. Gefeliciteerd dames!

Dames C4+ de Bamboes durfde het dit weekend aan om een 2,5km te roeien, sowieso al een prestatie in een C4+! De dames voeren een goede race en werden 7e. Op de sprint haalden ze alles uit de kast, waardoor ze overall op een 6e plek eindigden. In de kwart finales hadden ze de pech dat ze tegen de Dames 1 van Nereus moesten, hier konden ze helaas niet tegen op.
Jippe de Groot en Anne van Beek maakten hun debuut in de Mix 2x. Beide kampen ze met flinke blessures, waardoor trainen er niet altijd van komt. De 2,5km was zwaar, maar er werden goede halen neer gezet, dit leidde tot een tweede plek. Ze wisten al dat de sprint hun kwaliteit was en dit lieten ze ook zien! In de finale namen ze het op tegen Gyas, dit was een spannende race die ze uiteindelijk wonnen op een taft. Super goed gedaan, gefeliciteerd!

De HCL8+ kon dit weekend niet compleet starten, dus besloten Martijn Knap, Stefan Vree, Vincent Wassenaar en Jonathan Zijp in de B4+ te roeien. De heren voeren tijdens de 2,5km een degelijke race waarbij ze vier boten in haalden, ze wonnen deze afstand met 20sec voor de nummer 2! Ook op de sprint wisten ze de snelste tijd neer te zetten, waardoor ze met een duidelijke eerste plek de finales in gingen. De halve finale wonnen ze waardoor ze in de finales tegen Nereus moesten starten. Ondanks de thuiswedstrijd van Nereus wisten onze mannen op de 250m met een bootlengte te winnen! Gefeliciteerd!

Voor Robin Kraak was het de eerste competitiewedstrijd die hij startte, maar wel op bekend water. Tijdens de 2,5km wist hij het veld te domineren en een mooi baanrecord neer te zetten. Op de sprint werd hij tweede achter concurrent Willem Sprokholt. De kwart- en halve finales wist hij te winnen, waardoor het in de finale een directe race was tegen Willem. Robin kwam hard uit de start, maar gedurende de race bleek dat Willem toch wel de echte sprint held was. Gelukkig hebben tijdens de prijsuitreiking ook voor Willem het mooiste verenigingslied van Nederland gezongen!

Categorie: