2 overwinningen in Tilburg

30 maart 2009 - door anneliesdewit - 3 reacties

Afgelopen weekend hebben de competitieploegen van Okeanos de eerste wedstrijd gehad. Het NOOC Openingstoersnooi in Tilburg was een groot succes.

Zaterdagavond was de aftrap voor de meeste ploegen. Het beruchte Openingsfeest moest natuurlijk meegemaakt worden. Niet alleen de roeiers maar ook de coachen deden goed hun best de nodige bier naar binnen te werken...
Zondagochtend was het dan ook erg vroeg voor een aantal ploegen. Om 08.30 lag de eerste Okeanos ploeg op het water. De C4+ moesten 3 keer 500 meter roeien. Voor Okeanos startten er 4 Dames C4+, 1 Heren C4+, 1 Dames B4+ en een dames gladde 4.
Voor de onervaren C4+ ploegen van Okeanos was dit de eerste echte wedstrijd met hun eigen ploeg. De concurrentie was erg groot. Er doen ruim 180 onervaren C4+ mee aan de bokaal. Maar alle boten werden opgedeeld in poules. De concurrentie was sterk en trok helaas aan het langste eind. Amsterdam Delight heeft erg goed geroeid, en 2 keer de heat gewonnen. Savaari maakte het extra spannend door iedere keer van stuur te wisselen, hierdoor hebben alle 5 de meiden toch 2 keer geroeid! Voor Athena was het nog een stressvolle week waarin 2 dames uit de ploeg stapten. Hiervan was echter niets te merken toen zij hun eigen finale met een bootlengte wonnen. De Bosbaan Bitches kregen een erg goede stuur toegewezen, niemand minder dan Cristo Ortega, die deze dames over de 500 meter schreeuwde. De Heren Top C4+ Nunc est Bibendum had wat pech met de races. Wel hebben zij hun eerste 500 meter tijd verbeterd met meer dan 30 seconden!

Naast onervaren C4+ startte er voor Okeanos ook Boegbeeldig
Boegbeeldig, gesponsord door de Lange accountantskantoor, bestaat uit Ilse Hageman, Melanie Meyer Zu Schlochtern, invaller Marieke Bellaar, Marthe Harkema en stuur Annemieke Schreuders. Voor deze meiden was het de eerste wedstrijd voor de B4+ bokaal en dus extra spannend wat de rest van het veld ging doen. Zoals het hoort scoorde zij 100%! Meteen de beste tijd op de eerste 500 meter. Dit kunstje mochten zij later op de dag nog een keer laten zien, en weer hadden ze de beste tijd.

De dames van Godiva, Lisa van Nijen, Iris Coehoorn, Marlous Sneeboer, Myra van der Meulen en stuur Hiltsje Smilde, moesten de koppositie van de Vlietbokaal verdedigen. De eerste heat eindigde zij 2 seconden achter Euros. Dit moest later op de dag goedgemaakt worden. Extra adrenaline, uitgerust, en volle goede moed gingen zij de richting de start van de 500 meter lijn. De bestuursleden van Euros en Okeanos hielden de spanning haast niet meer.... Gaat het de meiden lukken om 2 seconden goed te maken...???
Natuurlijk! Jawel, met een mooie overwinning kwamen de dames als eerste over de streep! Nog even was het spannend of het goed ging met de secondes... Uiteindelijk hebben de dames van Godiva 3 seconde goedgemaakt op Euros. Zij staan nog steeds bovenaan in de Vlietbokaal!

Na een lange, gezellig, spannende dag gingen we allemaal zeer tevreden naar huis. Het was een goed openingstoernooi. We zijn helemaal klaar voor de Skoll Cup! Daar zullen naast de B4+ en de gladde 4, ook onze C4+ blikken binnen halen!