2 Overwinningen in Delft

18 mei 2009 - door anneliesdewit - 3 reacties

Afgelopen weekend was het weer raak in Delft! De Competitie afdeling heeft er weer 2 overwinningen bij! Het is Six Mains de dames dubbel 2 en Boegbeeldig, de dames B4+ dit het blik in ontvangst mochten nemen....

Zaterdag was Christiaan Hummel de enige (echte) kandidaat voor de PEiK. De sprint van 450 meter ging na een matige start goed. Later op de middag mocht Christiaan nog een keer optreden, helaas zonder tegenstander wat de spint moeilijk maakte. Toch wist Christiaan onder de 2 minuten te blijven en 5de van de 8 deelnemers te worden.
’s Middags was naast de gebruikelijke nummers ook de functieacht uitgeschreven. Uiteraard waren het de composarissen die binnen enkele minuten een 8 vol hadden. En jawel ook ik (Annelies) stapte in de boot! De ab-actissen wilde niet achter blijven en konden met moeite 7 man vinden. Dus, de composaris van Skoll stapte over naar de Ab boot en de wedstrijd kon van start gaan…. Helaas wilde de Ab actissen het hard spelen en dus begonnen ze met een zeer valse start… Nadat de composarissen als eerste bij het erevlot hadden aangelegd, beweerden de Ab actissen ook nog dat ZIJ gewonnen hadden…. Nouja, vooruit dan Wanda; Gefeliciteerd!!!

Zondag waren (bijna) alle competitieploegen aan de beurt. ’s Ochtends om half 8 moesten de eersten zich melden in Delft… In de regen opriggeren en dan 4,5 kilometer oproeien, daar ruim een half uur wachten en dan… keihard, door weer en wind roeien!
Het eerste blok was het meteen raak; De dames dubbel 2, Six Mains, met Lea Smink en Ilse Reinders wisten de snelste tijd neer te zetten. Met een voorsprong van ruim 1 minuut (!). Toch was het nog even afwachten omdat ook in blok 2 een aantal van hun concurrenten startten. Maar 18,37 kon niemand verslaan!
Naast de dubbel 2 waren de Heren van Nunc est Bibendum ook aan de beurt. Gestuurd door hun eigen coach, kon dit niet mis gaan. (Nouja, wel als je de bankjes, en het roertje van je boot thuis laat liggen…). Reaal regelt het allemaal, dus in no time was dit opgelost! De mannen laten zien dat ze zijn gekomen om hard te varen, ze komen niet piepen over de regen, en hebben goed geroeid, de tijd viel alleen iets tegen. 22 minuten rond! De dames van Godiva wilden even laten zien wat winnen is, en omdat ze dit seizoen niet anders gewend zijn, dachten zij ook dit blik even op te halen… Helaas voor deze dames trok Euros aan het langste eind. Met minder dan 15 seconden verschil werden zij tweede. Toch gaan deze dames aan kop in de Vlietbokaal! Ook vandaag liet Christiaan Hummel zijn gezicht zien, dit keer om de 4,5 kilometer te gaan roeien. Het begin van de race ging goed, helaas ging het tempo langzaam achteruit en ook Christiaan leek meer moeite te hebben met iedere haal. Met 20,43 minuten eindigde Christiaan op de 8e plaats.
Blok 2 was ook wederom een druk mee-fiets-blok! De heren club 8 Vivango moest zich waar gaan maken. Nadat er last-minute nog even het een en anders aan de boot verbeterd is, konden deze mannen het water opgaan voor een mooie race. Bij de start was het een mooi mikado spel. Boten dwars, boten achterstevoren, boven en onder elkaar, met en zonder riemen…. Ook onze boten lagen er midden in vertegenwoordigd…
maar deze heren trokken niets van de chaos aan en vlogen weg uit de start. Duidelijk is te zien dat deze mannen regelmatig trainen en ze maken dan ook sprongen. Helaas ook de concurrenten blijven trainen en dus zat er voor de heren vandaag geen blik in, mannen op het OCT proberen we het nog een keer. Boegbeeldig daar en tegen wist wel de winst binnen te halen. Speciaal genoemd hierbij dat Lisa van Nijen na haar eigen race, haar vriendinnen wist te vergezellen in de B4+ en nog een keer de race ging varen! Misschien juist door de frustratie van haar eigen verlies dat ze met zn vieren de sterren van de hemel trapten! Met een tijd van 19 minuten en 27 seconden waren deze dames de nummer 1 in het B4+ veld!
De andere Dames dubbel 2 die Okeanos heeft, Double Trouble was veranderd van opstelling, een nieuwe boeg (en dus ook een nieuw slag!). De dames gingen goed, maar helaas 20 meter van de fnish een klein stuurfoutje. Ze kwamen onder brug stil te liggen waardoor de dames tijd verloren zijn. 20 minuten en 34 seconden was goed voor de 7e tijd . Ook de dames onervaren C4+ de Bosbaan Bitches hebben de race overleefd. En overleven was het voor deze dames! Een normale training duurt misschien 6 a 8 kilometer. Maar met eerst 4,5 kilometer oproeien en daarna OOK nog een race van 4,5 kilometer zaten de dames er aardig door heen. Toch hebben deze dames laten zien door te gaan, door te bikkelen zich van niemand iets aan te trekken, en super strong te zijn. Wij zijn trots op jullie!
De volgende blokken kwamen de andere 3 Dames C4+ aan bod. Savaari heeft goed geroeid. Ze zijn een poule hoger gegaan dus de concurrentie is een stapje hoger. Deze dames hebben laten zien dit goed aan te kunnen. Zij eindigde binnen hun poule op een mooie 3e plaats. Dames ook voor jullie: op het OCT gaan we blikken! De dames van Amsterdam Delight mochten met big blades omdat deze dames boven aan staan van de C4+ van Okeanos. Aangemoedigd door Ben van Vliet (coach), die persoonlijk vanuit Amsterdam kwam fietsen voor de dames (Bravo!). met een mooie rode bloem in het haar, ploeg kleding aan, kon het niet anders dan een geweldige race worden. Wow, wat kunnen deze dames roeien! Ook hier is de concurrentie hoog, en dus hadden deze dames geen blik, wel een snelle tijd waar ze zeer trots op mogen zijn! (20,39).
Tenslotte mocht Athena (onerv. DC4+) de dag afsluiten. Alle aandacht voor deze dames omdat zij de enigen in blok 4 waren. Gestuurd door Christiaan die de hele baan bij elkaar weet te schreeuwen hebben deze dames alles gegeven wat ze konden. 4,5 kilometer valt niet mee in een C4+. Toch hebben deze dames de race mooi uitgevaren, laten zien dat ze bikkels zijn en ook deze dames trainen nog even iets harder zodat zij op het OCT gaan blikken!
Ik kan niet wachten tot het OCT….