19 maart ALV en botendoop UPDATE: doop rede

17 maart 2012 - door Rommert - 2 reacties

Op maandagavond 19 maart zal de Voorjaars ALV plaatsvinden.

Inloop is vanaf 18:30u en om 19:00u zal de nieuwe C4+ gedoopt worden. De doper van onze nieuwste aanwinst zal oud Toer- en Competitiecommissaris Cristo Ortega zijn.

Om 19:30u zal de vergadering worden geopend. De notulen van de voorgaande vergadering kunt u opvragen door een e-mail te sturen naar abactis@okeanos.nl. De halfjaarcijfers zijn daags van te voren bij het bestuur in te zien.

Wij kijken ernaar uit om samen met jullie het glas te heffen op een behouden vaart en een succesvolle tweede helft.

Inschrijven voor het eten kan via http://www.okeanos.nl/drupal/node/3097.

Tijdens de ALV geldt voor alle roeiers een vaarverbod.

Dooprede van Cristo Ortega:
 
Goedenavond dames en heren, welkom op de doop van de nieuwste toevoeging van de Okeanosvloot. Graag zou ik ook het bestuur willen bedanken voor de eer om dit te mogen doen.
 
Afgelopen tijd heb ik een beetje zitten denken over wat ik zou vertellen vanavond en ik had bedacht om eerst iets over de boot te vertellen. Toen bedacht ik dat ik dat toch maar niet ging doen en dat het leuk zou zijn om iets over Okeanos te vertellen. Ik ben een hoop lustrumboeken gaan lezen, maar daar kon ik nog niet een twee drie iets vinden, dus begin ik maar met het proces van hoe deze boot aan haar naam is gekomen.
 
Het heeft mij ongeveer 1 a 2 seconde bedenktijd gekost om de eer om deze boot te mogen dopen te bevatten en dus ook de vraag van de Praeses met ja te beantwoorden. De gedachte die daarna door mijn hoofd ging was ook: hoe moeilijk kan het zijn om een mooie en goede naam voor een boot te bedenken!? Niets bleek minder waar. Ik had een aantal goede ideeën, waaronder een paar namen die ik natuurlijk niet ga noemen. Om voldoende inspiratie en ideeën te krijgen heb ik een aantal lustrumboeken goed bekeken van binnen. Ook heb ik me enige tijd verdiept in de Griekse mythologie waar ik een hoop namen heb gevonden. Het enige nadeel daarvan was dat de betekenis van die namen alleen na een wikipedia- en googlebezoek duidelijk zouden worden.  
 
Wat mij onbewust opviel was die subtiele maar toch duidelijke rode draad die van begin af aan tot nu nog door alles heen loopt. Ik wist dat ik dan ook opzoek zou zijn naar een naam die dit zou uitstralen. Okeanos is een kleine vereniging die heel veel gedaan heeft en heel veel zal doen. Okeanos heeft diepe dalen gekend en daar zijn we altijd uitgekomen. Als vereniging is het er een die op een aantal vlakken voorloopt en er altijd naar streeft om beter te worden. Het is een vereniging van vechters.
 
Ik zeg niet dat de competitie een nieuwe boot heeft, maar ik zeg dat Okeanos een nieuwe boot heeft. Want er is een kans dat ooit iemand, die naar de olympische spelen is geweest, zal zeggen dat hij zijn eerste halen hier in deze boot heeft gemaakt. Natuurlijk kan het ook een zij zijn ( excuus hiervoor damesch ). Deze boot zal voor inspiratie moeten staan. Iets om naar te streven. Om maar een voorbeeld te noemen: mij is bekend dat er een ploeg is geweest die afgelopen dinsdag tentamens heeft laten gaan om, speciaal om 21uur nog, tijdens de sparsessie, een poging te wagen voor de toewijzing van de boot. Dat is waar Okeanos voor staat. Wie weet zullen er verticalen, horizontalen en zelfs diagonalen ontstaan van mensen die hun eerste haal in deze boot hebben gemaakt. Hopend dat iedereen die in deze boot mag roeien dezelfde wil zal tonen.
 
De naam die ik heb gekozen is ook wat ik denk dat Okeanos heeft en waar we voor staan.
 
Hierbij doop ik u Carakter en wens u een behouden vaart.