135ste Varsity 2018

5 april 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

Okeanos Wint de Varsity, Waarvoor Hulde! Ook dit jaar is Okeanos weer vertegenwoordigd in het meest prominente nummer dat gestart kan worden komende zondag in Houten. Daar zal de Varsity verroeid worden en een race tussen Oude Vieren zal bepalen welke vereniging dit jaar de sterkste, mooiste en meest geharde roeiers van de Nederlandse roeiwateren heeft. Met een uitverkochte cruise, een recordhoeveelheid verkochte SPG en zeer goede weersomstandigheden kan dit weekend niet anders dan een succes worden. De Oude Vier is reeds aan u voorgesteld en zij zullen, geïnspireerd door de cadeau’s en vele verhalen van voorgangers, met goede moed aan de start van de voorwedstrijd verschijnen. Het roeien van de race is enkel nog een formaliteit.

Buiten het hoofdnummer zijn er ook nog andere wedstrijd- en competitieploegen die de Varsity voor Okeanos gaan Winnen, Waarvoor Hulde. EJL heeft laten zien dat zij nog steeds ontzettend veel progressie maken door vierde te worden op de Heineken Roeivierkamp na een negende plek op de winterwedstrijden. Erop vertrouwende dat zij deze progressie lineair door zullen zetten, is er maar één uitkomst mogelijk. EJL wint de Varsity, Waarvoor Hulde!

EJD heeft op de Heineken Roeivierkamp laten zien dat zij beter zijn op middellange afstand, wat het beste uit de verf zou moeten komen op een tweekilometerwedstrijd. Het positieve effect van het trainingskamp in Sevilla moet de komende periode tot uiting gaan komen bij deze ploeg. Met het meest ervaren coachteam en een goed voorbeeld aan hun voorgangers moet het komende zondag gaan gebeuren. EJD wint de Varsity, Waarvoor Hulde!

De eerstejaarsploeg met tot nu toe de beste notering in het eerstejaarsklassement is EJZ. Door een tweede plek te pakken op de Winterwedstrijden staat alleen Argo nog voor hun in het klassement. Voor hun is de opdracht dus duidelijk: Argo verslaan en de rest ver achter laten. Van de ploeg kregen we te horen dat de snelheid van de boot steeds hoger komt te liggen en ze echt voor die eerste plek gaan. Deze positieve geluiden laten geen twijfel meer bestaan. EJZ wint de Varsity, Waarvoor Hulde!

De enige echte overwinning van een Okeanos eerstejaarsploeg tot nu toe, is de overwinning van EJLD op de NKIR 2017. Op de winterwedstrijden zetten zij helaas een minder resultaat neer, waardoor het winnen van het klassement komend seizoen in één klap ver weg leek. Door inweegproblemen is er nu voor gekozen om het EJD4+-veld te starten en is er kans om weer mee te doen voor het klassement. Nu de meiden geen maximumgewicht meer hoeven aan te houden, kunnen ze vol energie aan de wedstrijd beginnen en zullen ze harder varen dan ooit. EJD4+ wint de Varsity, Waarvoor Hulde!

In de dubbeltwee zullen Govert en Jaap voor het eerst samen het strijdveld van de 2-kilometerbaan betreden. Komend seizoen hebben zij hun zinnen gezet op het developmentklassement en dit zal hun eerste krachtmeting zijn met een deel van hun tegenstanders hierbij. Na een lange winter waarbij vele kilometers zijn gevaren op de bosbaan en Amstel, is hun niveau behoorlijk gestegen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een twee uit de middengroep hun eerste blik van het seizoen op de Varsity trekt. MGL wint de Varsity, Waarvoor Hulde!

Jaarlijks start ook een vreemde eend in de bijt een wedstrijd voor Okeanos. Ruben Houkes zal starten in het LHG1X-veld. Op de skiffhead heeft hij laten zien dat hij mee kan varen in dit veld. Er zijn wel voorwedstrijden, maar Ruben zal deze fluitend doorkomen. Ruben Wint de Varsity, Waarvoor Hulde!

Naast de wedstrijdploegen, komen ook beide topC4+-ploegen in actie in het overnaedsche 4+-veld. Hopelijk blijft dit jaar de Jelle Nauta boven water en zullen beide ploegen de finish halen. Op de HNOT hebben de damesch hoge ogen gegooid in het OnervarenC4+-veld. Ook de mannen scheppen hoge verwachting doordat Piet-Hein zo lang is en Lukas die zo diep ging op de NKIR. Deze kans kan niet aan hun voorbij gaan. Beide TopC4+en Winnen de Varsity, Waarvoor Hulde!

Foto: Boris, Jeffrey, Emil en de h.t. praeses in hoogst eigen persoon starten in 2016 de Oude Vier.

Categorie: