Twee- en Skiffhead

29 maart 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

Komend weekend zullen alweer de laatste Amstelwedstrijden van dit seizoen plaatsvinden: de Twee- en Skiffhead! Deze wedstrijd wordt gevaren van Ouderkerk naar Amsterdam en in deze strijd wordt Okeanos vertegenwoordigd door zowel wedstrijd- als clubroeiers. Een belangrijk aspect van deze wedstrijd is dat het een lange baanwedstrijd op bochtig parcours is tussen ongestuurde nummers. Er ontstaan hierdoor veel tijdverschillen door de manier waarop de ploegen de bochten doorkomen. Okeaniden, waarvoor de Amstel een soort thuiswedstrijd is, hebben hier zeker voordeel, doordat ze in de winter een lange periode de bochten hebben kunnen oefenen.

Op zaterdag wordt de tweehead gevaren. Bastiaan Collette start hier in een combinatie met Jord van Gennep van Nereus. Hun focus ligt vooral op de NK-klein (Hollandia) en wedstrijdervaring opdoen hiernaartoe. Ook op trainingskamp hebben zij veel getraind in de 2-. Sterke tegenstanders zijn in ieder geval de broertjes Rienks en Boudewijn en Mitchel. In hetzelfde blok starten in het club2X-veld Martijn Koopman en Kilian Zwart. Zij hebben al lange tijd met elkaar getraind met de Bosbaan als thuisbasis. Beiden kennen de wedstrijd uit hun tijd als junior. Wellicht kunnen ze wat leuks doen!

Op zondag is de skiffhead. In het blok van 10:00 uur start Meaghan Pollack in het Damesch clubveld. We horen jullie denken, Meaghan, coacht die niet de clubacht naast haar co-schappen? Dat klopt, maar daarnaast heeft ze tijd gevonden om zich (mentaal) voor te bereiden op deze wedstrijd. In het blok van 16:00 uur starten drie skiffeurs van Okeanos. Mathijs Oggel start in het lichte beginnerveld, Jurgen Toennaer start in het beginnerveld en Mechiel Versluis start in het eliteveld. Mathijs en Jurgen hebben allebei vanaf de zomer gefocust op de skiff en zullen kanshebbers zijn voor de overwinning. Mechiel is een periode in Zuid-Afrika geweest, waar hij wel fit is gebleven. Nu is hij het roeien weer aan het oppakken in de skiff. In het eliteveld treft hij sterke tegenstanders, maar heeft hij zeker het vermogen om mee te varen aan de top!

Kom dit weekend tussen de paasmaaltijden door onze toppers aanmoedigen langs de Amstel. De weersvoorspelling geven aan dat het voorjaar echt is begonnen en dit is de laatste kans om de Amstelbochten nog eens met de fiets schreeuwend door te komen!

Foto: Mechiel Versluis wordt 3e in het SA-veld op de Tromp Boat Race van 2011, één van de weinige wedstrijden die hij tot nu toe in de skiff heeft gevaren.

Type activiteit: 
Wedstrijd
Datum en tijd: 
zaterdag 31 maart 2018 (Hele dag) t/m zondag 1 april 2018 (Hele dag)