Nabeschouw Paul Veenemansprijs

De meeste van jullie zullen het niet echt meegekregen hebben maar afgelopen weekend hebben een paar van onze okeaniden meegedaan aan de Paul Veenemensprijs. Dit is een wedstrijd waarbij je behalve het roeien ook je andere sportkwaliteiten kan laten zien. Dit laatste heeft onze eigen Tijl Rombout maar al te goed laten zien zaterdag nadat hij met 50 seconden voorsprong het hardloop onderdeel won. In het onderstaande stuk lees je meer over hoe dit weekend voor Tijl verliep!

door Wedstrijdcommissie - 14 november 2018

Op zondag 9 december 2018 organiseert de Amsterdamse Sport Unie ’11 voor de zesde keer de Bosbaanrun.

Uithoudingsvermogen. Een goede racestrategie. Lef. Mentale weerbaarheid. Krachten verdelen. De juiste combinatie van deze eigenschappen gaat je helpen tijdens de Bosbaanrun. Jij tegen de klok. Durf je het aan?

De online voorinschrijving is nu geopend! Het inschrijfgeld bedraagt zoals elk jaar €11. Inschrijven kan via deze link.

Powered by Runnersworld, AthleteSportsWorld.com, Amsterdamse Bos, R.S.V.U 'Okeanos' en Wattbike.

door RoelandAardewijn - 9 november 2018

Lustrumboek 2007-2017 nu te koop!

Precies één jaar na het einde van het twaalfde lustrum is het dan zo ver: het Lustrumboek 2007-2017 gaat in de verkoop! Dit boek over de afgelopen tien jaar is een absolute must-have voor iedere Okeanied.

door Joost - 7 november 2018

Voorbeschouwing Novembervieren

Aankomende zondag zal de Novembervieren plaatsvinden. De naam zegt het al: bij deze wedstrijd doen er alleen maar 4'tjes mee, het is 4 kilometer en het wordt ook nog is op 4 november gehouden!  Onze krachtpatser Jordy van der Meyde start deze wedstrijd in een voor hem bekende boot. Vorig jaar heeft hij namelijk samen met EJZ het klassment aangeveegd in dit nummer! Na een 8e plek op de Tromp was er veel werk aan de winkel om weer voor de winst te gaan en hier lees je wat hij daarvoor heeft gedaan:  

door Wedstrijdcommissie - 2 november 2018

Dies ALV

Op dinsdag 6 november as. vindt de Dies ALV plaats. Tussen 19.00 uur en 19:30 kunt u op de sociëtei een bordje  eten halen. De vergadering zal vervolgens aanvangen in de werkplaats om 19:57 uur.

door RoelandAardewijn - 1 november 2018

Voorbeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Een eerste wedstrijd is altijd spannend, zeker als het een thuiswedstrijd is. Dit weekend zal de strijd geleverd worden door de sjaars: de Asopos Najaarswedstrijden! Twee dames die hier nog net wat langer mee bezig zijn dan de kersverse leden zijn de dames van het Okeanos Talent Center, Niki van der Struijf en Simone Koningen. Hier lees je hun ervaring naar de wedstrijd toe!

door Wedstrijdcommissie - 25 oktober 2018

Vaarverbod 27 en 28 oktober

Dit weekend zijn de Asopos Najaarswedstrijden. Vanaf een halfuur voor de start tot na de laatste finish is het niet toegestaan om te roeien. Voor roeiers die niet aan de wedstrijd meedoen is er daarom een vaarverbod:

Op zaterdag van 8.00 tot 17.30 uur.

Op zondag van 7.30 tot 17.30 uur.

Tijd genoeg om al onze ploegen aan te moedigen dus!

door ClaartjeO - 25 oktober 2018

Nabeschouwing Tromp Boat Race

Afgelopen weekend was de Tromp Boat Race, de eerste lange baan wedstrijd van dit seizoen! Een hoop middengroep wedstrijdroeiers zijn dit weekend afgereisd naar Hilversum om deze 5 km (met bocht!) te trotseren. Er deed ook een eerstejaars mee: Nathan Remijnse. Nadat hij begon bij Honte (Middelburg) als junior in 2012 is hij dit jaar een van de nieuwe Lichte aanwinsten! Benieuwd hoe deze nieuwe eerstejaars de wedstrijd ervaarde? Hier zijn ervaring:

door Wedstrijdcommissie - 22 oktober 2018

Voorbeschouwing Tromp 2018

Dit weekend zal de eerste lange baan wedstrijd zijn van dit seizoen: de Tromp Boat Races! Merel kok heeft een stuk geschreven over haar voorbereiding met Emma Huijben in de LD2x.

door Wedstrijdcommissie - 19 oktober 2018

Nabeschouwing Amstelbeker

Naar aanleiding van de Amstelbeker van afgelopen zondag hebben wij Anne Vrieler gevraagd om haar ervaring op te schrijven van dit weekend: 

De strijd rond de Amstelbeker begon voor ons al bij het overroeien op vrijdag. In de storm moest de boot van de Bosbaan naar de Amstel. We zijn met golven hoger dan de boot en water tot onze enkels naar Willem III geroeid (je denkt misschien dit is overdreven maar dat was het niet). Met deze teambuilding en nog een korte training op zaterdag waren we er helemaal klaar voor.

door Wedstrijdcommissie - 25 september 2018

Pagina's