Kennismaking Eerstejaars ploegen (EJLD)

Wij zijn de lichte damesch 2019.

Femke, Janette, Kika, Merel en stuurtje Frédérique. Met vier roeiers en ons stuurtje wegen we in totaal 273 kilo. Voor de oplettende is dat dus 10 kilo te weinig, daarom willen wij jullie ook voorstellen aan Wilson. Wilson is onze beste vriend aan boord en hebben hem dan ook altijd bij ons. Wilson zorgt ervoor dat wij net nog wat sterker worden om zo de strijd in het klassement aan te gaan. Het is namelijk nooit genoeg.

door Wedstrijdcommissie - 3 dagen geleden

Kennismaking Eerstejaars ploegen (EJD)

EJD ‘19

EJD’19 bestaat dit jaar niet uit negen personen (acht roeiers en een stuur), maar uit veertien (twaalf roeiers en twee stuurtjes). De grote selectie bood dit jaar de kans om zowel een acht als een vier te vormen, en dus zijn we elk weekend in de ‘Op Volle Kracht’ en de ‘Theo Nieuweboer’ op het water te zien. Maar, ook al zijn er twee boten gevormd, we zijn één ploeg, wat terug te zien is in hoe hecht we met zijn allen zijn.

door Wedstrijdcommissie - 13 februari 2019

Kennismaking Eerstejaars ploegen

Het is ondertussen enige tijd geleden dat de ploegenpresentatie is geweest. Er zit alweer een geweldige intraining en vele maanden trainen op. Gezien aankomend weekend de  Winterwedstrijden zijn, de eerste confrontatie met de andere ploegen, leek het ons dan ook wel gepast om onze Eerstejaars roeiers wat beter voor te stellen. Vandaag wordt Eerstejaars zwaar aan u voorgesteld.

door Wedstrijdcommissie - 12 februari 2019

Aangepaste openingstijden

Wegens de skireis en de langlaufweek is er een deel van het bestuur niet in Nederland. Daarom zijn er komende week aangepaste openingstijden. Doordeweeks gaat de societeit pas om twee uur open ipv tien uur. De societeit blijft wel open tot tien uur 's avonds. In het weekend worden de gewone openingstijden gehanteerd. 

Maandag
14:00 - 22:00

Dinsdag
14:00 - 22:00

Woensdag
14:00 - 22:00

Donderdag
14:00 - 22:00

Vrijdag
14:00 - 17:30

Zaterdag
8:30 - 17:00

door Bestuur - 3 februari 2019

Alexander Driebeek Vrijwilliger van het Jaar 2018

Alexander is een druk baasje. Sinds de herfst van 2014 is hij lid van Okeanos en sindsdien is hij er niet weg te slaan. Hij is actief in vijf commissies. Zo werkt hij mee aan de branding van Okeanos en is verantwoordelijk voor veel mooie foto’s en video’s die gemaakt worden. Ook coacht hij dit jaar de heerenclubacht. Alexander denkt altijd tien stappen vooruit en daardoor ontstaan super goede ideeen. Voor Alex is nooit iets te veel gevraagd.

door VeerleW - 21 januari 2019

Nabeschouwing NKIR

Verlegen schuifel je naar je ergometer toe, Eye of the Tiger knallend uit de speakers. Angstzweet op je rug, startbewijs bij je ergo op de grond, laatste slokje water. "Stop rowing and prepare for the start." Doodse stilte. "Sit ready." Nog een keer zie je je streef voor je. **OORVERDOVEND KABAAL** Zo gingen onze Okeaniden afgelopen weekend bij de NKIR (Nederlands kampionschap indoorroeien) van start. Niek van Venrooij haalde een eerste plek in het Elite veld en heeft hier wat over geschreven. 

door Wedstrijdcommissie - 12 december 2018

Aankomende zaterdag lustrumboekpresentatie

Één decennium aan historie: twee olympische spelen, drie lustra, tien besturen, twee ereleden en honderden Okeaniden. Twee en een half jaar noeste arbeid: drie thema pagina’s, elf verenigingsjaren, twaalf interviews, veertien bijlagen, honderd tweeënveertig kleurenfoto’s, honderden unieke verhalen en één boek...

door Joost - 12 december 2018

NKIR Voorbeschouwing

Het betreurt ons dat Theo Kapteijn afgelopen maandag is overleden. Daarom zal dit weekend tijdens de NKIR een rouwband worden gedragen door alle deelnemende Okeaniden.

Morgen is het zo ver, de eerste keer dat onze eerstejaars mogen laten zien wat ze waard zijn: de NKIR. Niet alleen de eerstejaarswedstrijdploegen doen mee, een opmerkelijke inschrijving is die van Dennis Bakker. Hij start als ex zware bal in het lichte gevorderde veld! Hij heeft zich hier dan ook behoorlijk op voorbereid:
 

door Wedstrijdcommissie - 7 december 2018

In memoriam: Theo Kapteijn 1936-2018

Woensdagochtend is het droevige bericht tot ons gekomen dat oprichter en erelid Theo Kapteijn afgelopen maandag is overleden. Tot zijn benoeming tot erelid in 1962 was hij zeer actief betrokken bij het wel en wee van Okeanos. Theo is 82 jaar oud geworden. 

De komende week zal een periode van verenigingsrouw in acht worden genomen. Tot en met maandag 10 december is de sociëteit gesloten, en is de vereniging niet bereikbaar per telefoon. Borrels en verenigingsactiviteiten zullen worden afgelast. Coxboxen en toeters staan tijdelijk in de werkplaats en kunnen op aanvraag bij de materiaalcommissaris daar opgehaald worden. Verder worden op de NKIR ter nagedachtenis aan Theo Kapteijn verschillende maatregelen getroffen. Hier ontvangen alle deelnemers een mail over.

door Bestuur - 5 december 2018

RC-Okeanos-opleidingen voor competitiecoaches

Het is bijna zover! De RC Okeanos-opleidingen voor competitiecoaches gaan weer van start!

Wanneer je een ploeg gaat coachen neem je automatisch deel aan dit traject en ontvang je een mail van de Hoofdcoaches Competitie. Geen mail gehad maar wel graag meedoen? Iedereen is welkom; stuur een mail naar hccompo@okeanos.nl en dan zetten we je op de lijst.

De RC-Okeanos 1 opleiding is bedoeld voor:

door NoushkaB - 4 december 2018

Pagina's