Voorbeschouwing Hollandia - NK Klein

Dit weekend is een weekend van eerste keren: de eerste strijd op thuiswater voor onze wedstrijdploegen, de eerste keer dat onze developmentploegen zullen starten, het eerste Nederlands Kampioenschap van het jaar, voor onze eerstejaarsploegen de eerste keer dat ze de ene dag om hun klassementspunten roeien en de andere dag om het beginnersblik strijden. Renske Hasselerharm start net als vorig jaar samen met Sarah Grijns het NK in de tweezonder en geeft haar vooruitblik op het weekend!

door ClaartjeO - 19 april 2019

Commissies van Okeanos: Backsplashcommissie

50 shades of… de BackSplash

door RoelandAardewijn - 14 april 2019

Commissies van Okeanos: P.I.C.

Hoi, wij zijn de pic (promotie en introductie commissie), maar voor jullie is het gewoon je geile gele vrienden. 

We willen jullie met dit stukje laten zien wat wij zoal doen binnen de vereniging en daarnaast willen we graag 2 vooroordelen over de pic de wereld uit helpen.

door RoelandAardewijn - 14 april 2019

Voorbeschouwing van de Skollcup

Voorbeschouwing Skollcup

Aanstaande zondag is het zover, de dag van de Skøllcup. De eerste wedstrijd van dit seizoen op onze eigen Bosbaan. Na een 4e en 6e plek in het klassement op de Heineken en de Head zijn we ons gaan focussen op de minder lange maar wat ons betreft ook zeker niet korte afstand van 2 kilometer. We zijn sindsdien, voor de sfeer, lekker door elkaar gehusseld. Oude ploeg, nieuwe slag, nieuwe boeg, nieuw middenschip. Als stuur Lianne een keer wil roeien kan dat ook: we dagen onszelf hier graag in uit.

door NoushkaB - 13 april 2019

Kandidaatsbestuur Hofstra '20 bekend!

Afgelopen donderdag is het volledige kandidaatsbestuur, Hofstra’20 aan de vereniging gepresenteerd. Hieronder worden ze per persoon aan jullie voorgesteld.

door VeerleW - 11 april 2019

Nabeschouwing Varsity

Nu iedereen bijgekomen is van één van de meest geweldige evenementen van het jaar is het weer tijd voor een nabeschouwing. De EJD 4+ vertelt over hun ervaringen op het woeste water van het Amsterdam-Rijnkanaal.

door Wedstrijdcommissie - 9 april 2019

Voorbeschouwing Varsity

De Varsity, de grootste studentenroeiwedstrijd van heel Nederland. Ook dit jaar ziet het ernaar uit dat het prachtig weer gaat zijn, ook dit jaar zal er weer een felle strijd zijn voor het hoofdnummer en ook dit jaar zullen de eerste Eerstejaars ploegen beginneling af worden. Toch is er 1 ding anders dit jaar, Okeanos wordt namelijk voor het eerst gerepresenteerd in het Dames Vier veld. Naast vier van onze beste mannelijke wedstrijdroeiers gaan vier dames de eer van Okeanos hooghouden. Hieronder kunt u de persoonlijke voorbeschouwingen van de Oude Vier en Dames Vier lezen. 
 

door Wedstrijdcommissie - 6 april 2019

Nabeschouwing van de Bavaria Aegir Lentesprint

Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Hier nog een kleine terugblik op de BAL van mejuffrouw Bal.

 

"Beste mede okeanieden,

Op het moment dat wij dit schrijven zijn wij na een feest in het centrum van groningen knakworsten aan het maken in onze airbnb, om half zes. Ons eerste wedstrijdweekend was 1 grote stijgende lijn, met de climax op zaterdagavond in Huize Maas.

door NoushkaB - 6 april 2019

Nabeschouwing Skiffhead

Afgelopen zondag was de Skiffhead, 7,5 kilometer reupen op de Amstel. Lars Pals, winnaar in het Lichte heren beginnelingen veld (LHB1x), heeft opgeschreven hoe hij dit beleefde! 

Het idee om te starten was al een aantal maanden aanwezig bij onze trainingsgroep. Door blessures kon het oorspronkelijke plan om de tweehead te starten niet doorgaan. Aangezien ik als junior vaak heb deelgenomen aan de Skiffhead was het nog niet zo een gek idee om dan maar in de skiff te gaan starten. En zo lag ik op zondagmiddag als normale middengroep roeier tussen fulltime skiffeurs aan de start van de Skiffhead in Ouderkerk.... (Lees meer)

door Wedstrijdcommissie - 3 april 2019

Presentatie Oude Vier en Damesch Vier

Over anderhalve week, 7 april, is het zover: the Boatrace. Huh, is dat zo belangrijk voor ons dan? Al bijna 200 jaar wordt er tijdens de Boatrace uitgemaakt wie de beste roeiers heeft: Oxford of Cambridge. Dat wilden de Nederlandse studentenroeiers ook wel weten. In 1878 daagde Njord Laga op dezelfde manier uit. De vier beste roeiers van beide verenigingen streden in een vier-met-stuurman om het gouden blik. Het Hoofdnummer van de Varsity was geboren. En dit jaar vallen ‘the Boatrace’ en zijn Nederlands equivalent, de Varsity, toevallig op dezelfde dag.

door ClaartjeO - 27 maart 2019

Pagina's