Nabeschouwing NKIR

Verlegen schuifel je naar je ergometer toe, Eye of the Tiger knallend uit de speakers. Angstzweet op je rug, startbewijs bij je ergo op de grond, laatste slokje water. "Stop rowing and prepare for the start." Doodse stilte. "Sit ready." Nog een keer zie je je streef voor je. **OORVERDOVEND KABAAL** Zo gingen onze Okeaniden afgelopen weekend bij de NKIR (Nederlands kampionschap indoorroeien) van start. Niek van Venrooij haalde een eerste plek in het Elite veld en heeft hier wat over geschreven. 

door Wedstrijdcommissie - 12 december 2018

Aankomende zaterdag lustrumboekpresentatie

Één decennium aan historie: twee olympische spelen, drie lustra, tien besturen, twee ereleden en honderden Okeaniden. Twee en een half jaar noeste arbeid: drie thema pagina’s, elf verenigingsjaren, twaalf interviews, veertien bijlagen, honderd tweeënveertig kleurenfoto’s, honderden unieke verhalen en één boek...

door Joost - 12 december 2018

NKIR Voorbeschouwing

Het betreurt ons dat Theo Kapteijn afgelopen maandag is overleden. Daarom zal dit weekend tijdens de NKIR een rouwband worden gedragen door alle deelnemende Okeaniden.

Morgen is het zo ver, de eerste keer dat onze eerstejaars mogen laten zien wat ze waard zijn: de NKIR. Niet alleen de eerstejaarswedstrijdploegen doen mee, een opmerkelijke inschrijving is die van Dennis Bakker. Hij start als ex zware bal in het lichte gevorderde veld! Hij heeft zich hier dan ook behoorlijk op voorbereid:
 

door Wedstrijdcommissie - 7 december 2018

In memoriam: Theo Kapteijn 1936-2018

Woensdagochtend is het droevige bericht tot ons gekomen dat oprichter en erelid Theo Kapteijn afgelopen maandag is overleden. Tot zijn benoeming tot erelid in 1962 was hij zeer actief betrokken bij het wel en wee van Okeanos. Theo is 82 jaar oud geworden. 

De komende week zal een periode van verenigingsrouw in acht worden genomen. Tot en met maandag 10 december is de sociëteit gesloten, en is de vereniging niet bereikbaar per telefoon. Borrels en verenigingsactiviteiten zullen worden afgelast. Coxboxen en toeters staan tijdelijk in de werkplaats en kunnen op aanvraag bij de materiaalcommissaris daar opgehaald worden. Verder worden op de NKIR ter nagedachtenis aan Theo Kapteijn verschillende maatregelen getroffen. Hier ontvangen alle deelnemers een mail over.

door Bestuur - 5 december 2018

RC-Okeanos-opleidingen voor competitiecoaches

Het is bijna zover! De RC Okeanos-opleidingen voor competitiecoaches gaan weer van start!

Wanneer je een ploeg gaat coachen neem je automatisch deel aan dit traject en ontvang je een mail van de Hoofdcoaches Competitie. Geen mail gehad maar wel graag meedoen? Iedereen is welkom; stuur een mail naar hccompo@okeanos.nl en dan zetten we je op de lijst.

De RC-Okeanos 1 opleiding is bedoeld voor:

door NoushkaB - 4 december 2018

Nabeschouwing Hel van het Noorden

Afgelopen weekend was de Hel van het Noorden. Alhoewel het dit jaar qua 'hel' wel meeviel was het nog steeds bikkelen met de enorme afstand en kou. Onze eigen Tinka Offereins heeft samen met Miriam Visser (Nereus) goed gebruik gemaakt van deze omstandigheden en werdt 2e! Lees hieronder haar nabeschouwing van deze wedstrijd:

door Wedstrijdcommissie - 28 november 2018

Voorbeschouwing Hel van het Noorden

Aankomende zondag zal de Hel van het Noorden weer plaatsvinden. 17 Okeaniden zullen afreizen naar het verre noorden om daar een helse tocht af te leggen in de skiff en tweezonder. Een daarvan is Lonneke Bos. In het onderstaande stuk zal ze haar ervaring delen en zondag kan je haar volgen langs het Eemskanaal, via de insta story of op Time-Team!

door Wedstrijdcommissie - 23 november 2018

Nabeschouw Paul Veenemansprijs

De meeste van jullie zullen het niet echt meegekregen hebben maar afgelopen weekend hebben een paar van onze okeaniden meegedaan aan de Paul Veenemensprijs. Dit is een wedstrijd waarbij je behalve het roeien ook je andere sportkwaliteiten kan laten zien. Dit laatste heeft onze eigen Tijl Rombout maar al te goed laten zien zaterdag nadat hij met 50 seconden voorsprong het hardloop onderdeel won. In het onderstaande stuk lees je meer over hoe dit weekend voor Tijl verliep!

door Wedstrijdcommissie - 14 november 2018

Op zondag 9 december 2018 organiseert de Amsterdamse Sport Unie ’11 voor de zesde keer de Bosbaanrun.

Uithoudingsvermogen. Een goede racestrategie. Lef. Mentale weerbaarheid. Krachten verdelen. De juiste combinatie van deze eigenschappen gaat je helpen tijdens de Bosbaanrun. Jij tegen de klok. Durf je het aan?

De online voorinschrijving is nu geopend! Het inschrijfgeld bedraagt zoals elk jaar €11. Inschrijven kan via deze link.

Powered by Runnersworld, AthleteSportsWorld.com, Amsterdamse Bos, R.S.V.U 'Okeanos' en Wattbike.

door RoelandAardewijn - 9 november 2018

Lustrumboek 2007-2017 nu te koop!

Precies één jaar na het einde van het twaalfde lustrum is het dan zo ver: het Lustrumboek 2007-2017 gaat in de verkoop! Dit boek over de afgelopen tien jaar is een absolute must-have voor iedere Okeanied.

door Joost - 7 november 2018

Pagina's