“Huize L.G. is ontstaan vanuit de jaarclub Louter Genieten, één van de oudste nog actieve jaarclubs die de R.S.V.U. rijk is. Alle facetten van de vereniging zijn vertegenwoordigd binnen de muren van deze maisonnette, drie- én vierhoog achter in De Baarsjes. Van wedstrijdroeien, competitieroeien, coachen, bestuursjaren, wekelijks borrelen, ontelbare commissies, Stichting ‘Okeanos Wint de Varsity; Waarvoor Hulde!’ tot het cantoraat en ongeschreven regels bewaken als moresspreker, in Huize L.G. doen we het of hebben we het gedaan.

Het mooie van samenwonen met je beste vrienden van dezelfde vereniging is dat je samen naar de trainingen en borrels kunt fietsen, verhalen kunt delen en op vrijdag samen brak kunt zijn (of niet, als je zoals Martijn in 2016 toevallig in een wedstrijdroei-jaar zit). Brak of niet, op vrijdag na de donderdagavondborrel kijken we standaard naar ‘Hoe Heurt Het Eigenlijk?’ van Jort Kelder. Daarnaast kun je je hele huis vol zetten met Okeanos-attributen. Zoals een anonieme sjaars tijdens de introperiode afgelopen jaar zei: “dit huis lijkt wel een Okeanos-museum”. Zo horen we het graag.

Als echte pioniers zijn we als een van de eerste Okeaniden van onze lichting in Amsterdam-West gaan wonen. Inmiddels hebben we een behoorlijke groep leden deze kant op weten te trekken, waarbij ons vaste ontmoetingspunt – naast de sociëteit natuurlijk – toch wel Café Frits op Mercatorplein is. Het voelt soms een beetje als een buurthuis, met al die bekenden die je daar tegenkomt op het terras!

 

Tijdens ons laatste huisfeest in februari hebben we zelfs een eigen website cadeau gekregen. Dus mocht je nou meer willen lezen over ons en ons huis, check dan even loutergenieten.nl.”