"Via Project 2020 maakte ik in 2015 kennis met Okeanos. Project 2020 was een Project opgezet door een aantal oud-Okeaniden, met als doel om met een groep lange, sterke dames, goud te halen in de dames acht op de Olympische Spelen van Tokyo. Dit project werd geïnitieerd door Okeanos’ Varsitywinnaar Nico Rienks. Daarnaast waren doorgewinterde Okeaniden Pepijn Paanen, Henk-jan Zwolle, Korik Alons en Pieter-Paul van Oerle nauw betrokken bij het project. Als groep van zestien lange dames met een doel waren wij in het begin wat verdwaald in de roeiwereld. Ondanks dat we het met elkaar erg leuk hadden, misten we de sociale omgeving van een (studenten)roeivereniging. Erg blij waren we dan ook, dat we enorm welkom werden geheten bij Okeanos. Naast het feit dat we materiaal mochten gebruiken, werden we al snel betrokken bij de vereniging. Een aantal van ons deed dan ook in het eerste jaar van Project2020 al mee met de inauguratie.

Terwijl het project vorderde, mengden wij ons als roeisters steeds meer met Okeanos. Zo werden we uitgenodigd voor onder andere het Damesdiner, het Amsteldiner en het gala. Ook kwamen we steeds vaker voor Okeanos uit op belangrijke verenigingswedstrijden zoals de Amstelbeker en de Heineken roeivierkamp. Bij deze wedstrijden konden we goed meekomen met de top van het veld. Ik vond het ook erg bijzonder dat ik onderdeel mocht zijn van Okeanos’ eerste damesvier allertijden, op de Varsity van 2019. Helaas eindigden we als tweede, maar ik weet zeker dat er genoeg talent op Okeanos rondloopt om deze prestatie in de toekomst te verbeteren.

Met het verstrijken van de jaren raakte het doel van goud in Tokyo voor ons als acht van Project2020 steeds wat verder buiten bereik. Om die reden is na overleg besloten om ieder haar eigen weg te gaan. Doordat we al tijdens het project zo welkom zijn geweest bij Okeanos, hebben de meeste van ons onze roeicarrière bij Okeanos voortgezet, waaronder ik. Inmiddels kan ik eindelijk het Okeanoslied foutloos meezingen en loop ik regelmatig even binnen bij de societeit. Het leukste aan Okeanos vind ik de interesse die de leden voor elkaar hebben. Ik loop al aardig wat jaren mee en heb kennisgemaakt met meerdere roeiverenigingen, maar de onderlinge betrokkenheid die ik bij Okeanos ervaar, heb ik nergens anders zo meegemaakt. Daarnaast word ik door Okeanos goed ondersteund bij mijn weg naar de top. Zo heb ik toegang tot het beste materiaal, (mentale) coaching en andere faciliteiten.

 

Okeanos is voor mensen die op hoog niveau willen sporten de ideale thuisbasis aan de Bosbaan. Wanneer je er behoefte aan hebt, kan je deelnemen aan leuke activiteiten als lunches, diners, borrels en in- en outdoortrainingen. Tegelijkertijd ben je nergens toe verplicht en heb je de ruimte om je eigen keuzes te maken. Bij Okeanos kun je zijn wie je bent en zal de vereniging altijd achter je staan."