"Als junior kijk je altijd stiekem een beetje op tegen al die stoere studenten die je voorbij roeien. Zeker wanneer de achten langskomen bij de 2k wedstrijden en je in je skiff volledig wordt overrompeld door het geschreeuw van de kant. Het jaar voordat ik lid werd bij Okeanos kreeg ik de kans om al wat te proeven van het studentenleven door mee te roeien met de lichte damesch. Hierdoor ontdekte ik hoe goed het coachen bij Okeanos werd geregeld en wat de vereniging allemaal te bieden heeft naast het roeien. Als junior kan je heel goed aangeven op welk niveau je zou willen intreden en waar je verder op wilt bouwen. Omdat we wat kleiner zijn dan de andere verenigingen in Amsterdam, is er veel focus op het individu.

Na een leuke introductieperiode begon ik met de selectie voor de eerstejaars lichte damesch. Met vier super gezellige meiden begonnen we daarna met trainen onder begeleiding van actieve en (soms iets te) gedreven coaches. Helaas hebben we door corona alleen de Winterwedstrijden kunnen starten, maar toch heb ik in deze tijd al gezien hoe Okeanos haar roeiers ondersteund in het bereiken van onze doelen. Door gesprekken met de psycholoog en activiteiten via Okeanos zijn we een heel hecht team geworden. Via een teamgenoot woon in nu op een gezellige eenheid in Uilenstede dichtbij onze geliefde Bosbaan en vereniging.

 

Naast in de boot zit in ook nog in de wedstrijdcommissie en junioren task force waarbij we activiteiten organiseren voor leden en nieuwe leden. Ook zijn er nog veel andere commissies die het zeker waard zijn om erbij te gaan. Verder heb ik in een super gezellige jaarclub waarmee we veel dingen ondernemen, ook buiten de vereniging. Op deze manier ken je zowel je eigen jaargenoten als veel ouderejaars binnen de vereniging en vind je makkelijk je eigen plek. Het is veel meer dan alleen roeien, wat ik gewend was. Ik ben dit jaar meteen 100% in het studentenleven gesprongen, omdat ik gelijktijdig ben begonnen bij Okeanos en de studie geneeskunde bij de UvA. Ik denk dat ik dat op geen mooiere manier heb kunnen doen."