Voorbeschouwing VUrsity

Voorbeschouwing VUrsity

02-04-2021 | Josephine Waslander | Voorbeschouwing VUrsity
Dit weekend staat laatste wedstrijd van het Okeanos Voorjaarsklassement op de planning, de VUrsity! Als eerste 2K wedstrijd en alternatief op de Varsity heeft deze wedstrijd alles in zich om een geweldige wedstrijd te worden. Om het nog beter te maken is de wedstrijd niet via één, maar zelfs twee kanalen te volgen. Met dank aan Oud Okeanos zullen de uitslagen zaterdag te vinden zijn op Time Team. Daarnaast zal Studio Bosbaan met een verslaggever achter op de tandem en twee op het erevlot de wedstrijden live becommentariëren. 
Lees hieronder de voorbeschouwing van Middengroep Damesch roeister Roby Hendrikx:
 
"De Varsity, dé studentenroeiwedstrijd van het jaar. Nadat ik 3 jaar alle gezelligheid vanaf de kant heb mogen mee maken zou ik vorig jaar dan eindelijk de wedstrijd vanaf het water beleven. Dit werd echter omgebogen naar een fietstocht met als resultaat een rode kop, rug- en zadelpijn, iets met niet zoveel fietservaring. Wat ons brengt naar 2021 (met een schuin oog naar juni als de overheid ons goed gezind is), maar voor nu de VUrsity op eigen water. Twee keer starten met korte tussenpozen, om het schema uit het mogelijke wedstrijdseizoen na te bootsen.
 
Wat normaal deze wedstrijd zo mooi maakt is toch wel de saamhorigheid, de enorme massa aan toeschouwers op de kade die onder genot van zon en bier de roeiers de finish over schreeuwen. Nu we het dit jaar met iets minder mankracht moeten doen, vind ik het wel heel tof dat er voor dit weekend Oud-roeiers boten zijn samengekomen om de eerstejaars in de finales het vuur aan de schenen te leggen. Dit maakt de dag toch net iets meer tot een echt wedstrijdweekend.
 
Ik zal deze wedstrijd doorbrengen in de inmiddels wat meer vertrouwde 4+. De afgelopen weken zijn we met name bezig geweest met afstandjes en tempowisselingen. Na de woensdagtraining stapten we uit de boot en vielen in de nabespreking de zinnen “ja dit was echt vet” en “zo moeten we het zaterdag ook doen", en zowaar waren we het er allemaal mee eens. En dat is precies wat we zaterdag weer gaan doen, samen kneiterhard die baan over. En vergeet er niet van te genieten, want roeien blijft bovenal vooral leuk. Zoals onze coaches ook wel zeggen: succes hebben jullie niet nodig want er is hard voor gewerkt, dus veel plezier allemaal!"