Voorbeschouwing NKIR 2019

Voorbeschouwing NKIR 2019

06-12-2019 | Suzanne van der Kaaden | Voorbeschouwing NKIR 2019

Aanstaande zaterdag vindt de NKIR plaats waar vele van ons zullen gaan strijden voor het oog van menig toeschouwers. De gehele wedstrijd top/tak van Nederland zal hier strijden voor de titel Nederlands Kampioen Indoor roeien. Een wedstrijd die bekend staat om de kippenvel door de oase van geluid afkomstig van het gejuich en om de nodige bijkomende stress. Voor de eerstejaars ploegen is dit ook het eerste moment dat ze zich kunnen meten met de andere eerstejaars ploegen. Hieronder een voorbeschouwing door Rosemarijn Pruijs met in de bijlage een schema van alle deelnemende Okeaniden.

“Eye of the tiger” zit al voor weken vast in ons hoofd. Ook zijn de intensieve trainingen veelvoudig getraind, zijn er doelen gesprekken geweest met coaches en is er nagedacht over mooie streef tijden. Kortom; de NKIR staat weer voor de deur. 

Zaterdag 7 december zullen vele okeanieden in Sporthallen Zuid de uitdaging aangaan tijdens de Nationale kampioenschappen indoor roeien. Voor sommige zal het de eerste keer worden, andere weten al wat ze kunnen verwachten. Desondanks is de NKIR een spannende wedstrijd, ongeacht ervaring.

Het is ook wel wat. Een muur van toeschouwers om je naar de finish te schreeuwen. Grote felle lichten in je bakkes alsof je ondervraagd wordt. En als dit al niet afleidend genoeg is, kan het je ook nog overkomen dat er twee presentatoren in je oren hijgen om te kijken hoe jij presteert. Om die reden had h.t. wedstrijdcommissaris Suzanne van der Kaaden voor de eerstejaars wedstrijdploegen een consult met sportpsycholoog Olivier Wientjes georganiseerd. Naast een gezellige kennismaking leerde Olivier de roeiers over mindsets en concentratie gedurende een 2k. Deze nuttig bijkomst heeft de groep handige tools aangereikt waardoor zij komende zaterdag extra kunnen knallen. 

Niet alleen eerste jaars zullen komende zaterdag aan de start verschijnen. Een groep ouderejaars, middengroep roeiers en clubroeiers zullen proberen zich van hun beste kant te laten zien. Wordt dus zaterdag deel van de muur toeschouwers en juich de roeiers naar de finish. Want of je clubroeier, eerstejaars of elite bent, de NKIR blijft een spannende wedstrijd waarbij alle support van harte welkom is!

Sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=xxafXrz5zHA

Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=Ez8sVTcQtLI#action=share

Locatie: sporthallen zuid