Voorbeschouwing Koninklijke Holland Beker/NK Groot

Voorbeschouwing Koninklijke Holland Beker/NK Groot

26-06-2021 | Josephine Waslander | Voorbeschouwing Koninklijke Holland Beker/NK Groot

Dit weekend vindt de Koninklijke - Holland Beker / het NK Groot plaats op de Bosbaan, een wedstrijd die door meerdere Okeaniden wordt gestart. De NK-velden zijn intussen verroeid, maar vanmiddag en morgen zal er nog hard gestreden worden in de overige velden. Aurianne en Kika hebben zojuist een keurige derde plek behaald in de A-finale van het Lichte Dames Dubbeltwee NK-veld. Lees hier hoe Aurianne en Kika voor de wedstrijd vooruitblikten op dit weekend:

 

“Het moment waar we met z’n allen op hebben gewacht: een wedstrijd op onze eigen thuisbaan de Bosbaan. En zeker niet de minste, één van het hoogste niveau met meerdere bondsboten en internationale ploegen aan de start. Helaas mogen wij niet schitteren voor ons thuispubliek (wat is er mooier dan winnen voor thuispubliek?), maar ondanks dat zullen wij zeker hun steun en aanmoediging voelen!

Na het NK Klein, dat voor ons niet helemaal liep zoals gewild, richten wij ons vizier op het NK Groot in de dubbeltwee. Met nog twee maanden te gaan en een nieuwe dubbeltwee op de plank (Achilles en de Schildpad) was dat zeker geen straf!

Al snel werd duidelijk dat er behoorlijk wat snelheid in de boot zat, ondanks dat onze haal wat uit elkaar lag na 1,5 jaar voornamelijk skiffen. Tijdens de sparsessies op de Bosbaan, de WAB en bij Njord konden we alvast enige race-ervaring opdoen en daarbij het topje van onze spierballen laten zien. Ook konden we de 2000m goed verdelen, want ja, het blijft toch een behoorlijke afstand: Aurianne roeit de start en de eindsprint en Kika het middenstuk. Zo gezegd, zo gedaan, al blijft het soms moeilijk om recht door de baan te gaan (die ballenlijnen op de bosbaan waren we ook niet meer gewend).

Met een goede voorbereiding, sterke tegenstanders en al heel wat blikken op zak, weten wij zeker dat we dit weekend mooie races kunnen laten zien: kotsen voor de blikken en de eer!”

 

De starttijden en resultaten van alle Okeaniden zijn te vinden via Time-Team https://regatta.time-team.nl/hollandbeker/2021/results/events.php. Voor meer informatie over het volgen van de wedstrijd en een link naar de livestream, ga naar https://hollandbeker.nl/.

Credits voor de foto: Fovicie Okeanos