Voorbeschouwing Hans Asjes Roeidriekamp

Voorbeschouwing Hans Asjes Roeidriekamp

11-03-2021 | Josephine Waslander | Voorbeschouwing Hans Asjes Roeidriekamp
Aankomend weekend zal de tweede wedstrijd uit het Okeanos Voorjaarsklassement verroeid worden: De Hans Asjes Roeidriekamp! Met het Amsteldiner en de bijbehorende weddenschappen, achter de rug maken onze roeiers zich op voor de verschillende afstanden die gestart zullen worden op de Bosbaan. De wedstrijd is dit het weekend via deze link te volgen: https://regatta.time-team.nl/oohvk/2021/
Lees hieronder de voorbeschouwing van Middengroep Damesch roeister Sabine Mostert:
"De Hans Asjes Roeidriekamp (aka de Heineken Roeivierkamp), een wedstrijd die ik al drie opeenvolgende jaren gehoopt had te starten. Waar het in 2019 ophield bij een Heineken Roeieenkamp, werd de wedstrijd vorig jaar enkele dagen van tevoren afgelast. Gelukkig staat er dit weekend een driekamp voor de wedstrijdroeiers in het verschiet. Niet op de Amstel, maar op de Bosbaan. Alle ploegen zullen daar op zaterdag aan de start liggen van een 1900m en een 250m, op zondag zal er worden gestreden op de 750m.

Wat de Hans Asjes Driekamp anders maakt dan de Heineken Roeivierkamp is dat er boord-aan-boord zal worden geroeid. Voor veel ploegen de eerste keer dat ze de directe concurrentie zullen voelen.
Ook zal het voor velen de eerste wedstrijd worden in de grotere nummers. Na anderhalve week getraind te mogen hebben in groepsverband, is dit het eerste moment om te kijken hoe iedereen ervoor ligt dit seizoen. Voor mij zal dit de eerste wedstrijd worden in de vier met.

Door de profieltesten hebben we helaas wat minder uren in de boot kunnen maken afgelopen week. Maar dat weerhoudt ons er niet van om iets moois neer te zetten dit weekend.
Die lijn hopen we door te zetten, want heel Middengroep Damesch zal dit weekend maar liefst zes keer aan de starten verschijnen. Wij zijn dit seizoen gezegend met een grote groep, waardoor we het voorrecht hebben om de Hans Asjes Driekamp niet alleen in onze eigen nummer te starten maar ook in de acht. Die strijd wordt graag opgezocht, want zonder blood geen fire!"