Voorbeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Voorbeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

28-10-2018 | Anouk Spekking | Voorbeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Een eerste wedstrijd is altijd spannend, zeker als het een thuiswedstrijd is. Dit weekend zal de strijd geleverd worden door de sjaars: de Asopos Najaarswedstrijden! Twee dames die hier nog net wat langer mee bezig zijn dan de kersverse leden zijn de dames van het Okeanos Talent Center, Niki van der Struijf en Simone Koningen. Hier lees je hun ervaring naar de wedstrijd toe!

“Winnen is een keuze”

Wij zijn Niki van der Struijf en Simone Koningen, lichting herfst ’18 (‘Vo). Wij zijn in februari, op de kick-off, uitgenodigd om te komen roeien voor het Talent Center van Okeanos. We begonnen in mei met een grote groep, waar uiteindelijk vier meiden van overbleven. In augustus werd het serieus, vier keer per week trainen in een acht. Samen met twee meiden uit de topC4+ en twee andere meiden met roeiervaring en ambitie gingen wij keihard trainen, met de Asopos Najaarswedstrijden in ons achterhoofd. Met de indoortrainingen op dinsdag en boottrainingen op donderdag, zaterdag en zondag werden we niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal. We werkten niet alleen aan houding en techniek, maar ook aan het collectief. Om samen als eenheid te roeien en te winnen. Zoals onze coach John al vanaf het begin zegt, “winnen is een keuze”.

Vol spanning kijken we uit naar de Asopos. Naarmate het dichterbij komt, worden we steeds zenuwachtiger. Maar naast alle zenuwen, zijn we ontzettend benieuwd en enthousiast.

Voor ons is de Asopos onze allereerste wedstrijd. Een eerste ervaring, een eerste kans. Hard trainen hebben we zeker gedaan, maar zonder referentiekader weet je nooit echt wat je moet verwachten. We gaan natuurlijk winnen, niets anders. Winnen we niet van andere boten, dan gaan we winnen van onszelf.

We verwachten dat jullie ons en de rest van de sjaarsploegen zaterdag (en zondag) allemaal komen aanmoedigen. Tot dan!

Niki en Simone zullen zaterdag hun eerste voorwedstrijd starten in de selectie 8 om 12:42.

Foto: De laatste damesch selectie 8 die op water lag tijdens de Asopos Najaars was in het afgelopen lustrumjaar (2016). Van boeg naar stuur: Emma Kaatee, Janette Huijser, Danique Willemstein, Eva van Zwieten, Katie de Vos, Mees van Zijverden, Rubin Verduin, Diana Spijkerman en op stuur uw h.t. praeses: Veerle Walrave. 

Hier kan je de lotingen vinden van alle okeaniden die zullen kotsen voor de blikken en eer!
https://regatta.time-team.nl/asoposnajaars/2018/draw/c69.php