Voorbeschouwing Amstelbeker 2019

Voorbeschouwing Amstelbeker 2019

17-09-2019 | Suzanne van der Kaaden | Voorbeschouwing Amstelbeker 2019

Zondagmiddag 22 september is de negende editie van de Amstelbeker. Speciaal hiervoor heeft Tom Schuit een voorbeschouwing geschreven met een korte uitleg wat de Amstelbeker inhoud. 

 

Wat is de Amstelbeker?

Zondagmiddag 22 september is de Amstelbeker! Dit is een eendaagse wedstrijd waarbij de snelste dames- en herenachten van verenigingen uit alle hoeken van het land strijden om de Fortuna- en Palmbeker. Dit gebeurt op de Amstel in een boord-aan-boord knock-out race over 750 meter tussen de Berlagebrug en roeivereniging ‘De Hoop’. De roeiers die deelnemen strijden niet alleen voor eigen eer, maar vooral ook voor de eer van de vereniging. Uit alle windstreken van het land worden de voornaamste studentenroeiverenigingen vertegenwoordigd.

 

Prestaties afgelopen jaren

Wij, Roeivereniging van Studenten aan de Vrije Universiteit ‘Okeanos’, laten de laatste jaren ook op de Amstelbeker zien dat we thuishoren bij de Nederlandse top van het studentenroeien. In 2017 haalden zowel de dames als de heren de halve finale en werden uiteindelijk derde. Vorig hadden de dames de grootste kans op winst ooit, maar doordat het niet lukte om binnen de baan te blijven, glipte de overwinning door de vingers. Komende zondag zullen beide ploegen vastberaden zijn om dit jaar de bekers naar de Bosbaan te halen!

 

De Oude acht en Dames acht

Afgelopen weekend werden met de Amstelbekerploegen belangrijke trainingen gedraaid. Een groot deel van de ploegen bestaat uit roeiers die begin juli ook naar Henley zijn geweest. Na Henley hebben een aantal leden het stokje overgedragen aan een nieuwe generatie die komend weekend hun debuut maken in deze verenigingsploegen. Bij de mannen vertegenwoordigen onder andere Yannick ten Velde, uit eerstejaars zwaar ‘19, en Seef Dabhour, stuur eerstejaars dames ‘19, voor het eerst de vereniging in de Oude acht. Bij de dames is het Vera Schuit, uit eerstejaars dames ’19, die haar debuut maakt in de dames acht. Beide ploegen worden op donderdag 19 september in zijn geheel gepresenteerd op de borrel te Villa Erevlot.

 

Toeschouwersboot

Komend weekend wordt het, net als twee jaar geleden, prachtig weer om de wedstrijd vanaf het water te volgen. Okeanos is dé vereniging die zich op evenementen als de Amstelbeker en de Varsity ten volle uit laat zien aan roeiend Nederland. De overtuigende aanmoedigingen vanaf de kant dragen bij aan de prestaties op het water en zetten Okeanos op de kaart. De Amstelbeker 2019 wordt net als vorige edities een mogelijkheid voor de vereniging om te verrassen en te zorgen voor een spektakel waar nog jaren over gesproken wordt. Zorg daarom dat je er bij bent en dat je een plek op de boot reserveert via:  https://forms.gle/dkLTFT3iErgsvnrp7. Vooral ook voor introductieleden is dit een perfect moment om alles over wedstrijdroeien te weten te komen en van dichtbij te zien.

 

Op de foto: de dames 8 in 2018. 

 

Amstelbeker Damesch 8 (2018)