Voorbeschouwing 34e Tromp Boat races

Voorbeschouwing 34e Tromp Boat races

16-10-2019 | Suzanne van der Kaaden | Voorbeschouwing 34e Tromp Boat races

Op 19 en 20 oktober worden de Tromp Boat Races weer gevaren. Namens Okeanos zullen er maar liefst 12 skiffs deelnemen! Op zaterdag zullen de heren starten in blok 2 (starttijd 11:30) en op zondag de dames in blok 5 (starttijd 10:00). 

Lees hieronder de voorbeschouwing van Menno Vroegindewij. 

Naast dat deze wedstrijd voor de meeste mensen de eerste is van het seizoen, is dit een wedstrijd met veel eerste keren. Voor mij was dit bijvoorbeeld de eerste wedstrijd zonder stuur, de eerste wedstrijd in de twee zonder, de eerste wedstrijd als invaller bij een andere vereniging. Dit jaar is het voor mij de eerste langebaan wedstrijd in de skiff. 

De Tromp is naar mijn mening een van de leukste wedstrijden van het jaar. Het is een hele toegankelijke wedstrijd in Hilversum. De botenwagen staat in een sprookjesbos en de riemen worden op het vlot klaar gelegd door kleine kinderen. De race is over ongeveer 5,3 kilometer. Op het parcours staan twee bruggen en er zitten twee Lichte knikjes in de baan. 

Na de zomer ben ik weer druk bezig geweest om mijn bestuursjaar te verwerken en weer fit te worden voor het wedstrijdroeien. Samen met Marc, Lars en Nathan heb ik al vele uren op het water doorgebracht. Lars en Nathan starten net als ik in het Lichte Senioren B veld, Marc start met Boris Wolbink in het Lichte veld. De eerste keer dat ik met de Tromp meedeed had ik samen met Govert een tijd van 21:47,5 neergezet in de twee zonder. Het zou een heel mooi resultaat zijn als ik die tijd kan verbeteren in de skiff.

 

Foto: Menno op plek 3 in een combinatie boot met phocas