Verslag WK Indoor Roeien 2020

Verslag WK Indoor Roeien 2020

11-02-2020 | Suzanne van der Kaaden | Verslag WK Indoor Roeien 2020

Afgelopen weekend vond het WK indoor roeien plaats. Okeanied Benita de Man startte het WK. Lees hieronder over haar ervaring!

 

Vorig jaar april hoorde ik dat het WK in Parijs werd gehouden, na de vorige twee edities in Amerika. Stiekem dacht ik, dat is wel tof. Zeker nadat we gestopt zijn met Project2020. Ik ben tenslotte begonnen met roeien om in 2020 te knallen ;-)

Het WK werd gehouden in het Pierre de Coubertin stadion. De grondlegger van de Olympische Spelen in de huidige vorm. Zo kwam alles samen en werd het WK indoorroeien mijn doel voor 2020.

 

In oktober heb ik er werk van gemaakt en hulp gezocht bij mijn trainingsschema en krachttraining. Een uitdaging die ik in eerste instantie voor mijzelf heb gehouden, het is mijn doel. De NKIR was een tussenstap, hierna gingen steeds meer mensen vragen waarvoor ik aan het trainen was. Ik kon het niet meer voor mijzelf houden en heb het gedeeld. Vaker afstandjes oefenen en vertrouwen opbouwen. De fysieke trainingen gingen prima, maar mentaal blijft de ergometer wel een dingetje. Ik kon zeker niet meer terug toen ik een berichtje ontving van Suzanne en Maartje, dat ze mij komen aanmoedigen in Parijs. Ze zijn gek zei ik, maar wel heel lief!

 

Donderdag ben ik vertrokken naar Parijs, zodat ik lekker rustig aan kon doen. Vrijdag bij de wedstrijden gekeken om de sfeer te proeven. En zaterdag was het dan zo ver. Om 15.10 uur de start. Ik mocht naar binnen achter wereldrecordhouder Olena Buryak uit Oekraïne (6.22,8!!!) wat is ze groot, maar ze ging toch wel winnen, dus hup bezighouden met mijn eigen race. Ik ben hier tenslotte voor mijzelf door deze gave ervaring mee te maken en te beleven, maar wel het liefst zo kort mogelijk… Het werd een eindtijd van 6.57,8. Ik ben al een paar keer harder gegaan dan dit, maar zo’n hal, het blijft toch lastige omstandigheden door de warmte en gebrek aan zuurstof. Dat ik binnen de top 10 zou eindigen had ik nooit verwacht. Met een mooie 7e plaats ben ik de Eiffeltoren gaan bezoeken en verder de toerist uit gaan hangen in Parijs.

 

L'important dans la vie ce n'est point le triomphe, mais le combat, l'essentiel ce n'est pas d'avoir vaincu mais de s'être bien battu – Pierre de Coubertin.

Het belangrijke in het leven is niet de triomf, maar de strijd, het essentiële is niet om te hebben gewonnen maar om goed te hebben gestreden – Pierre de Courbertin

 

En zo kijk ik terug op mijn avontuur. Het was een ervaring om nooit te vergeten!