Verslag Trainingskamp Maastricht - EJLD'20

Verslag Trainingskamp Maastricht - EJLD'20

05-02-2020 | Suzanne van der Kaaden | Verslag Trainingskamp Maastricht - EJLD'20

Afgelopen weekend waren de eerstejaars ploegen, middengroep licht en middengroep dames op trainingskamp naar Saurus. Helaas was het niet het zonnige zuiden, maar het regenachtige zuiden. Hoe dan ook, hebben de ploegen grote stappen kunnen zetten in voorbereiding op het seizoen, welke volgend weekend zal starten met de winterwedstrijden!

De eerstejaars lichte dames vertellen hieronder over hun ervaring:

Eerder dit jaar hebben we de mooie Bosbaan al verruild voor de Amstel om ons maximaal voor te kunnen bereiden op de lange afstanden en tevens om geen last te hebben van de winter. Winter kun je het alleen niet noemen want onze Bosbaan heeft nog geen ijs gezien… Afgelopen weekend hebben we ook de Amstel verlaten en zijn we ons vol gaan focussen op de teambonding en het roeien in Maastricht waar we te gast waren bij Saurus.

Voor de mensen die zich afvragen waarom we helemaal naar de andere kant van Nederland afreizen om een stukje te gaan peddelen, terwijl we in Amsterdam ook water hebben, hier is een reden voor. Helaas zijn hier geen mooie feestjes of kun je prominent doen tegen andere verenigingen want die waren er amper te bekennen. We kwamen ook niet voor de mooie binnenstad want die hebben we niet gezien en de helft heeft ook nog eens een saurusvirus opgelopen. Wij hebben een doel en dat is blikken en daarvoor proberen we zo snel mogelijk zo veel mogelijk te groeien, niet alleen als individu in het roeien, maar ook als ploeg samen. Hier is Maastricht hadden we geen afleiding en ging het alleen maar om het roeien, het verbeteren en het dichter tot elkaar komen. Zodat we hopelijk aan het eind van het jaar kunnen zeggen dat al die blaren, al die gemiste feestjes en al onze inzet niet voor niks zijn geweest. Natuurlijk was het trainingsweekend ook al een mooie activiteit op zich en hebben we zeker geen spijt van onze keuze, want naast het vele roeien hebben we ook heel wat gelachen. Dit mooie weekend sloten we af met onze eerste sparsessie tussen de verschillende Okeanos ploegen en ook een paar ploegen van onze concurrent Saurus. Een mooie voorbereiding voor de winterwedstrijden over twee weken die we natuurlijk allemaal willen knallen.