Okeanos organiseert de Bosbaan Voorjaarsregatta in samenwerking met Orca

Okeanos organiseert de Bosbaan Voorjaarsregatta in samenwerking met Orca

02-02-2021 | Josephine Waslander | Okeanos organiseert de Bosbaan Voorjaarsregatta in samenwerking met Orca

Op 10 en 11 april 2021 is het zo ver! Dan vindt de de eerste editie van de Bosbaan wedstrijd, georganiseerd door de R.S.V.U. 'Okeanos' en A.U.S.R. Orca, plaats!

De Bosbaan Voorjaarsregatta (ofwel BVR) is een nieuwe nationale wedstrijd op de Bosbaan. Na vele jaren een groot deel van de organisatie van de ARB te hebben gedaan, heeft Okeanos nu ook echt een nationale wedstrijd! In samenwerking met A.U.S.R. Orca organiseert de R.S.V.U. 'Okeanos' een wedstrijd die is onderdeel van het KNRB development klassement voor de 2x en het KNRB junioren instroom klassement. Voor de meer ervaren wedstrijdroeiers zijn er onder andere velden uitgeschreven ter voorbereiding op het NK Klein een week later. Daarnaast is de Voorjaarsregatta de kwalificatiewedstrijd voor het NK Klein voor junioren. 

De volgende Okeaniden hebben zitting in de Commissie Bosbaan Voorjaarsregatta:

Nieneke Hofstra - Voorzitter
Pim Wessels - Quaestor
Lisanne Nankman - Commissaris Terrein
Iris Koekoek - Commissaris Baan en Veilgheidscoördinator
Joost de Bruijn - Wedstrijdleiding
Mirthe van Vliet - Wedstrijdleiding
Jiska Schutijser - Commissaris Vrijwilligers

Voor meer informatie over de wedstrijd, de organisatie en de samenwerking met Orca bezoek de website van de BVR!

-UPDATE COVID-19-

In verband met de ontwikkelingen rondom COVID-19 is het nog onbekend of de wedstrijd zijn doorgang kan vinden en in welke vorm dit zal zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang en er zijn verschillende scenario’s uitgewerkt, passend bij mogelijk te verwachten aankondigingen omtrent het virus. Voor nu wordt er uitgegaan van een minimaal scenario met een beperkt wedstrijdprogramma, waarin prioriteit zal worden gegeven aan de kwalificatierondes voor het NK Klein junioren en de Developmentklassementen. Ondanks dat de Bosbaan Voorjaarsregatta dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet in volle glorie zal kunnen plaatsvinden, doet de commissie Bosbaan Regatta haar uiterste best om een aangepaste vorm van de wedstrijd neer te zetten en voor het eerst sinds de NSRF Slotwedstrijden in 2019 weer een Nationale Wedstrijd op de Bosbaan te organiseren. Hierbij houden wordt uiteraard rekening gehouden met de maatregelen en adviezen van de overheid.

Op 10 februari zal de commissie Bosbaan Voorjaarsregatta een nieuwe update geven over de ontwikkelingen van de organisatie en uiterlijk 10 maart wordt bepaald of de editie van 2021 plaats zal vinden. Dit betreft vier weken voor het weekend van de Bosbaan Voorjaarsregatta. Deze updates zullen hier te vinden zijn.