Okeanied Mechiel Versluis verzekerd van plek in de Holland 8 op de Olympische Spelen in Tokyo

Okeanied Mechiel Versluis verzekerd van plek in de Holland 8 op de Olympische Spelen in Tokyo

24-01-2020 | Nieneke Hofstra | Okeanied Mechiel Versluis verzekerd van plek in de Holland 8 op de Olympische Spelen in Tokyo

Vorige week heeft bondscoach Mark Emke de eerste keuzes gemaakt in de mannen boord-selectie van het Aegon Nationaal Roeiteam. De zilveren Holland 8 (WK 2019 in Linz, Oostenrijk) zal in dezelfde samenstelling de strijd aangaan om olympisch goud. ‘We hebben bij de afgelopen WK kunnen zien waartoe de Holland 8 in staat is. Dit jaar willen we nog meer en telt maar één ding: winnen in Tokyo. Deze groep kan dat en geef ik dus het vertrouwen‘ aldus Emke.

 

Dit betekent dat Mechiel Versluis net als tijdens de vorige Olympische Spelen weer verzekerd is van een plek in de Holland 8+. Mechiel begon zijn roeicarrière bij Okeanos in 2006 toen hij deel nam aan het televisieprogramma ‘De Acht’, waarin de eerstejaars zware acht van Okeanos werd gevolgd tijdens hun selecties en succesvolle seizoen. In 2008 mocht hij deelnemen aan de FISU WK (studenten WK) waar hij een zilveren medaille behaalde. In 2009 werd hij voor het eerst uitgezonden naar de Wereldbeker in de 4-. In zijn roeiloopbaan heeft hij onze vereniging meerdere keren trots weten te maken, met onder andere twee keer goud op de EK en WK en een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tijdens de WK afgelopen zomer behaalde hij samen met de huidige Holland 8+ zilver, wat veel moois belooft voor de Tokyo!

 

Wij zijn er als vereniging heel trots op dat wij onze onafgebroken vertegenwoordiging op de Olympische Spelen sinds 1980 ook nu weer voort kunnen zetten. We wensen Mechiel heel veel succes met de voorbereidingen op de spelen en kijken er naar uit om hem in juli in Tokyo om een gouden medaille te zien strijden.