Nabeschouwing: Winst op de Thêta Herfstregatta

Nabeschouwing: Winst op de Thêta Herfstregatta

06-10-2020 | Josephine Waslander | Nabeschouwing: Winst op de Thêta Herfstregatta

In hetzelfde weekend dat de Amstelbeker plaatsvond, vond ook de eerste wedstrijd van de Najaarsbokaal plaats: De Thêta Herfstregatta in Eindhoven. Dé plek om aan de rest van comporoeiend Nederland te laten zien wat wij als Okeanos kunnen en een mooie kans om het gemiste hoofdseizoen in te halen voor Herfst ’19. En of dit gelukt is! Onze Heeren TopC4+ wist de eerste taart van het seizoen te behalen op het Eindhovense water. Zij waren niet alleen de snelste ploeg binnen de poule, maar ze wisten het hele veld in te maken. Hiermee staan zij bovenaan in het klassement! Daarnaast wist een combiboot van Goldriggers en Braketjes een mooie vierde plek te behalen, waardoor ze de Asopos Najaarswedstrijden een poule hoger zullen starten. Ook de Okeanos Damesch wisten in de gladde vier een vierde plek te behalen en een vijfde plek overall. Daardoor stijgen ook zij een poule en zullen zij hierna starten in poule 1.

De Thêta Herfstregatta was voor de Heeren hun eerste echte compowedstrijd, waardoor ze eigenlijk geen idee hadden wat ze te wachten stond. Dit jaar geen drukte bij de botenwagens en honderden zenuwachtige roeiers maar slechts één bestuurslid en één CC’er. Best lastig als je nog nooit een wedstrijd hebt gestart, vonden ook de Heeren. Remy uit Heeren TopC4+ vertelt ons hoe hij de wedstrijd heeft ervaren. 

“Toen we aankwamen hebben we eerst een tijdje langs de kade rondgedwaald voordat we Janneke maar belde om te vragen wat nou precies de bedoeling was en waar onze boot lag”. Echt voorbereid op de wedstrijd waren ze niet; het stuurtje is een avond van tevoren geregeld en ze zijn coach-loos naar de wedstrijd gegaan. De instelling was dan ook “zolang we maar geen laatste worden”. Gelukkig waren Janneke en Stella daar om ze aan te moedigen vanaf de kant. De wedstrijd zelf ging ook niet volledig vlekkeloos: “Na eerst ruim 3 kilometer te hebben opgeroeid naar de start mochten we met een doorstart de eerste wedstrijd beginnen (2.1 km). Dit ging niet helemaal volgens plan, want we hebben één keer het riet geraakt waardoor we bijna stillagen, maar verder ging het wel prima. Toen we aan het wachten waren op onze volgende wedstrijd, een 250 meter sprint, vertelde Janneke dat we derde waren geworden op de 2100m. Dat gaf ons motivatie om even flink hard te trappen op de 250 meter. Na die sprint lagen we te wachten in het water en toen werd ons het nieuws gebracht dat we niet alleen een eerste plek binnen onze poule behaald hadden, maar ook dat we het hele veld ingemaakt habben. Mooi taarten op onze eerste wedstijd, 'VO! Toen we van het water kwamen, hebben we het verenigingslied gefluisterd samen met de rest van de aanwezige Okeaniden en hebben we een biertje gedronken, geschonken uit de sportbidon van de Composaris. Al met al was het een leuke ervaring om eindelijk eens een wedstrijd te roeien en dat taarten maakte het nog wel een stuk mooier!"

Uitslagen Thêta herfstregatta:

DErvC4+: Goldriggers + Braketjes 4e poule 2 (10:07,4)

HErvC4+:Heeren TopC4+ 1e  (08:56,2)

DErv4+: Okeanos Damesch 4e poule 2 (09:02,0)