Nabeschouwing Tromp

Nabeschouwing Tromp

28-10-2018 | Anouk Spekking | Nabeschouwing Tromp

Afgelopen weekend was de Tromp Boat Race, de eerste lange baan wedstrijd van dit seizoen! Een hoop middengroep wedstrijdroeiers zijn dit weekend afgereisd naar Hilversum om deze 5 km (met bocht!) te trotseren. Er deed ook een eerstejaars mee: Nathan Remijnse. Nadat hij begon bij Honte (Middelburg) als junior in 2012 is hij dit jaar een van de nieuwe Lichte aanwinsten! Benieuwd hoe deze nieuwe eerstejaars de wedstrijd ervaarde? Hier zijn ervaring:

Afgelopen zondag zijn er verschillende ploegen de Tromp Boat Races gestart. Ik (Nathan Remijnse, trots eerstejaars lid) ben samen met Marc, Lars en Floris in de 4+ gestapt. Met de introductiedagen ben ik bij de Okeanos stand Tino tegen het lijf gelopen en deze heeft mij met Lars in contact gebracht. Mijn eerste training bij Okeanos was dus samen met Lars. Ik was al enige tijd bekend met het roeien en hierdoor was de middengroep licht zo genereus om mij een paar keer mee te laten trainen. De trainingen bevielen wel geloof ik, want ongeveer een week geleden vroegen ze opeens of ik met ze de Tromp wilde starten. Hierna hebben we één keer in de Apotheose geroeid, waarna we volledig voorbereid onze wedstrijd ingingen. Shout out naar onze stuur, Cait, die ook pas een week van tevoren wist dat we gingen starten en het gelukt is om in die week 7 kilo af te vallen.

We wisten dat het lang was, maar 5 km en een beetje is wel heel lang. Toch zijn we hard gestart en hebben we haal na haal gestaan alsof Nereus zelf ons op de hielen zat. Halverwege hoorden we Cait eerst schreeuwen en daarna schelden, Proteus wilde niet aan de kant. We waren er alle vijf klaar mee en Cait zei rustig, ‘oke jongens, ik wil er langs, push na… nu’, in één haal lagen we naast de slag, na de tweede haal waren we nummer twee voorbij en na de derde haal lagen we naast Proteus. De laatste kilometer was, hoe zal ik het zeggen… zwaar, erg zwaar. Evenwicht was ver te zoeken en iedereen was moe. Uiteindelijk zijn we 12de van de 33 geworden (licht en zwaar bij elkaar). We hebben veel kunnen leren van die laatste kilometer, lessen die we hopelijk in praktijk kunnen brengen bij de Novembervieren.

Dan rest mij alleen nog te zeggen, Licht: ‘Vo

Foto: MGL met Marc Poliacu Prosé (b), Lars Pals, Nathan Remijnse, Floris Taminiau en Caitlin Smith als stuur in het LH4+ veld tijdens de Tromp Boat Race 21-10/2018.

Uitslagen Tromp Boat Race 2018

H1x
Niek van Venrooij 
14e

LH1x
Jaap de Knegt 
31e (12e in lichte veld)

LHSB1x
Govert Dwarshuis
28e (9e in lichte veld)

LD2x
Merel Kok & Emma Huijben
8e (6e in lichte veld)

D2-
Benita de Man & Anna de Boer
2e

D2-
Sarah Grijns & Renske Hasselerharm
3e

D2-
Anne Vrieler & Lonneke Bos
4e

H4+
Dries Beer, Tijl Rombout, Christiaan Tuijl, Jurgen Toennaer & Jan Joost van Pelt (st)
2e

H4+
Benjamin Koet, Frederik Tijssen, Jordy van der Meyde, Jord Schaap en Annemarijn Nagelhout (st)
8e 

LH4+
Floris Taminiau, Nathan Remijnse, Marc Poliacu-Prose, Lars Pals en Caitlin Smith (st)
12e (5e in het lichte veld)

https://www.trompboatraces.nl/uitslagen/uitslagen