Nabeschouwing NKIR 2021

Nabeschouwing NKIR 2021

16-12-2021 | Elise Dingemans | Nabeschouwing NKIR 2021

Afgelopen weekend hebben zowel Cornelus Palsma (LHSB) als eerstejaars licht (LHEj4) namens Okeanos geblikt op de NKIR. Lees hier hoe Cornelus deze wedstrijd heeft ervaren:

“Afgelopen zaterdag was de NKIR, een wedstrijd die door velen gevreesd wordt. Ook voor mij was het een spannende dag.  Ik had er heel veel zin in nadat dat ik twee weken geleden de hel van het Noorden aan mij voorbij had moeten laten gaan door de griep. De verwachtingen die rond mij werden geschept na mijn NKIR tijd van vorig jaar en een niet optimale voorbereiding door de griep  zorgde voor best wat spanning en druk.

Voor de start van mijn race kreeg ik het advies van mijn coaches om niet op de andere roeiers te letten tijdens de 2k. Dat bleek in de hal heel moeilijk. De commentatoren, het scherm recht voor mijn ergo en de andere omstandigheden in de sporthal zorgde ervoor dat ik heel afgeleid was tijdens de race. Veel roeiers hebben kunnen merken dat race tijdens het NKIR heel anders voelt dan een intensieve training veilig  in de loods. Dat alles maakt het extra mooi dat ik toch de winst in het lichte veld heb kunnen pakken. Het allerleukste was dat ik zaterdag voor het eerst kon meemaken hoe het is als ‘het’ Okeanos lied voor jou wordt aangeheven.”

Foto: @lotteburgers