Nabeschouwing Njord Najaarswedstrijden

Nabeschouwing Njord Najaarswedstrijden

08-11-2021 | Irene Cauwels | Nabeschouwing Njord Najaarswedstrijden
 

30 oktober startten zes okeanosploegen de eerste editie van de Njord Najaarswedstrijden. Deze bestond uit een 1800 meter die gevolgd werd door een 350 meter sprint. Voor de dubbeltweetjes was deze wedstrijd de laatste van de najaarsbokaal. 

Steek 'm er inpik 2.0 haalde tijdens deze wedstrijd de tweede taart van het seizoen binnen! Zij beschreven hun ervaring: 

 

'Op een koude, regenachtige zaterdagochtend vertrokken we naar Delft, met nog spierpijn van de intensieve training van dinsdag en misselijk van het gruwelijk vroege tijdstip. Gelukkig was Irene daar om ons mentaal te ondersteunenDankzij de strategische planning van het Najaarsbestuur van Njord, met veel boten in een groot aantal blokken en maar twee wiebelige, plastic vlotten, stonden we na het riggeren in een rij te wachten tot we, veel te laat natuurlijk, het water op konden. De Coco blijkt toch minder mooi te zijn als je haar twintig minuten lang verkrampt moet vasthoudenHet zat de kamprechters dan ook uit pure stress niet mee, maar uiteindelijk konden we in de aanzettende regen en met een stroef bankje de boot instappen.  

 

We roeiden op naar de start, langs Proteus, bergen zand en in ons kielzog de steeds kleiner wordende Oude Kerk van Delft. Klagend om plaspauzes en een aantal verwoede pogingen om aan te leggen (“ik kan toch gewoon in hun tuin?”) zat de sfeer er goed in. We herhaalden ons wedstrijdplan en wachtten afEn toen: het startsein. We begonnen met een sterke 50 meter, waarna we uitzakten naar een stevig wedstrijdtempo om de rest van de 1800 meter vol te kunnen houden. Een snoekje in het begin werd snel opgepakt en al snel merkten we dat we inliepen op de boot voor ons. Onder luid geroep van Floor en aanmoedigingen van Irene haalden we de dames van Njord onverstoorbaar in, terwijl ze naast ons uit paniek begonnen te bouwen. Inmiddels hadden we de smaak goed te pakken en schreeuwend van beloftes over wc’s en een warme douche zette Floor een push in. Nu begon ook de tweede boot, van Skøll, dichterbij te komen en we maakten ons klaar voor nog een inhaalslag. Helaas kwamen we met nog een bootlengte te gaan al over de finish. Veel tijd om bij te komen hadden we echter niet, want voor we het wisten moesten we al gaan bouwen voor de 350 meter. Zo’n laatste eindsprint blijkt altijd vies tegen te vallen en dat was ook hier het geval, maar toch wisten we het er met de laatste restjes adrenaline die we hadden redelijk vanaf te brengen. 

 

Uitgeput, maar toch enigszins euforisch roeiden we terug naar de wiebelvlotten. Na het wegleggen van de boot en de beloofde wc-ronde hoorden we ineens dat we getaart hadden. Vol ongeloof en enigszins verbaasd (“WIJ?”) snelden we ons naar de ruimte van de prijsuitreikingNa anderhalf uur wachten, inclusief DJ en tussendoor een snelle lunch in de stad, werd met enige gêne van de presentator onze ploegnaam omgeroepen en kregen we onze welverdiende taart. Al met al was het een mooie dag waar we trots op kunnen zijn. Op naar de volgende!

 

Liefs,

Steek ‘m er Inpik 2.0'

 

Uitslagen Njord Najaarswedstrijden

Steek 'm er inpik 2.0 1e poule 3 ErvC4+ (10:01.1)

Rubberbootje 9e poule 1 D4+ (09:14.7)

De boot gemist 2e poule 2 D4+ (09:05.9)

Vouw een bakboord 12e poule 1 ErvC4+ (09:39.8)

Dubbel Puck en Bente 6e poule 2 2x (10:21.0)

Dubbel drie 9e poule 2 2x (10:45.1)