Nabeschouwing Hollandia / NK-klein 2022

Nabeschouwing Hollandia / NK-klein 2022

29-04-2022 | Elise Dingemans | Nabeschouwing Hollandia / NK-klein 2022

Terwijl de Hollandia / het NK-klein nog maar vijf dagen geleden is, staat morgen alweer de volgende wedstrijd op het programma: de Raceroei Regatta & Laga Lustrumwedstrijden. Op deze wedstrijd zullen onder andere de development ploegen hun tweede klassementswedstrijd varen. De loting voor komend weekend is hier te vinden: https://regatta.time-team.nl/raceroei/2022/draw/cbaa104b8-b8c1-41a5-84b0-395c3738ef84.php. Maar voordat al dit roeigeweld losbarst blikken we eerst nog even terug op het NK-klein met een nabeschouwing van Kika:

“Als ik denk aan de Hollandia krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht. Dit was het wedstrijdweekend waar we met EJLD’19 het klassementsveld aanveegden op zaterdag en zondag beginneling af gingen. Uiteraard onder luid gejuich van vele Okeaniden en een blikkenborrel als afsluiter. Drie jaar later kon deze wedstrijd eindelijk weer op onze Bosbaan plaatsvinden. Nu in de skiff, het nummer waarover ik zwoer dat ik er niet in zou gaan roeien: veelste eng en wiebelig.

Vrijdagavond ging het NK van start met een time-trial over 1900m. Bij het zien van de voorspellingen zonk de moed mij al in de schoenen: volle wind tegen, oftewel de omstandigheden waarmee ik normaal gesproken moeite heb. Daarmee kon ik dan ook haast niet geloven dat ik de zesde tijd had gevaren toen ik over de finish kwam, dat betekende dat ik direct was geplaatst voor de halve finale en geen herkansing hoefde te varen de volgende ochtend!

Door de harde wind op zaterdag werd mijn halve finale verplaatst naar zondag; zomaar een vrije dag op zaterdag, iets wat zelden voorkomt in het leven van een wedstrijdroeier. Het doel van de halve finale: Bij de beste drie eindigen voor een plekje in de A-finale. Het water bij de start was wild en ik kwam dan ook als vijfde over de 500m lijn heen; maar de meiden om mij heen waren nog niet verdwenen en met een flinke push en de eindeloos lange trainingen van de winter in het lichaam, werkte ik mijzelf naar de derde positie en daarmee naar een plekje in de A-finale!

In de A-finale liggen tijdens het NK-klein op de Bosbaan naast de beste roeisters van Nederland en ik hoor daarbij: super gaaf! Amazeballs!

Met de waaiervorm loting was eigenlijk vooraf al te zeggen dat het een gevecht zou worden tussen baan 2/3/4 en baan 6 waar ik lag en 5 & 7. Na een nek aan nek race tot ongeveer 1250m gaf ik mijn tegenstanders hoop door een kusje te geven aan de ballenlijn en daarmee verloor ik helaas dit onderlinge gevecht. Getreurd? Een beetje, maar dit smaakte zeker naar meer!”

De uitslagen van de Hollandia / het NK-klein zijn hier te vinden:

https://regatta.time-team.nl/hollandia/2022/results/cbaa104b8-b8c1-41a5-84b0-395c3738ef84.php