Nabeschouwing Fylí Agon

Nabeschouwing Fylí Agon

04-10-2021 | Irene Cauwels | Nabeschouwing Fylí Agon

Terwijl alle intro's naar Brabant waren afgereids voor het introductieweekend vond in Almere de eerste wedstrijd van de najaarsbokaal plaats. De meeste ploegen besloten om deze wedstrijd weg te strepen en hun eerste halen binnen de najaarsbokaal nog even uit te stellen. Alleen Noa en Anouk gingen naar Agon om hun eerste wedstrijd ooit te starten. Dit deden zij ook nog in een nummer waar ze pas een paar keer in getraind hadden en zonder dat er andere Okeaniden aanwezig waren, respect! Ze hebben opgeschreven hoe ze de dit hebben ervaren: 

'Afgelopen zaterdag zijn wij afgereisd naar Almere om hun eerste wedstrijd te starten in de dubbel 2. Om er optijd te zijn ging de wekker al om 05:30. Zo vroeg op staan is iets waarvan wij niet hadden verwacht dat het ons ooit zou overkomen. En dan ook nog is om te roeien! Maar het gebeurde toch.

Daar stonden we dan met z’n tweetjes in Almere (helaas was onze coach ziek). We hadden ons aangemeld, en kregen te zien welke boot wij mochten lenen. Nou een hele zware, dat was zeker. 

We begonnen de voorronde goed. We hadden een goede start en hadden een goed tempo te pakken. Maar bij de laatste 50 meter wisten we het 50 meter bordje te raken en belandde we in het riet. Laatste waren we dan ook.

Chagrijnig zaten we op een bankje te wachten op onze finale. En toen was het tijd. Klaar voor het startje, die we maar liefst 5 keer hadden geoefend. Maar wat ging die goed! We stonden meteen meters voor en hebben dat zo weten te houden tot de eind streep, waar het bestuur van Okeanos, net aangekomen vanuit het introweekend, aan het juichen was. We kwamen de finish over met een enorme glimlach op onze gezichten. Deze positieve energie houden wij er dan ook in voor aankomend weekend bij de Thêta Herfstregatta.' 

Uitslagen Fylí Agon: 

D2x Aquarius: 

500 meter 03:09,9

750 meter 03:21,3