Nabeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden

Nabeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden

15-11-2021 | Irene Cauwels | Nabeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden

In Wageningen werd de laatste wedstrijd van de Najaarsbokaal geroeid. Nadat de dubbeltweetjes de bokaal al hadden afgesloten in Delft was het hier aan de gladde vieren en ervaren C4'en om nog een laatste keer te strijden op het water. Het was een geslaagde Najaarsbokaal met acht gestartte ploegen, twee taarten, keerboeien, smalle bruggetjes, natte pakken en feesten. Dit heeft mij laten zien dat onze ouderejaars competitieroeiers vol zitten met enthousiasme over het roeien, door weer en wind. Ik hoop dan ook dat het einde van de bokaal niet het einde betekent van hun roeicarrières. Op naar minstens net zo veel ouderejaars ploegen en taarten in het hoofdseizoen! 

De laatste nabeschouwing is geschreven door Rubberbootje en onderaan de pagina zijn de eindstanden van de Najaarsbokaal te vinden. 

'Vorig weekend zijn wij samen met vier andere ploegen naar Wageningen afgereisd voor de laatste wedstrijden van de Najaarsbokaal. Onder aanmoediging van het bestuur hebben wij een 1k met keerboei en een 500m gestart.

Al vroeg in de morgen zaten wij in de auto onderweg naar Argo in Wageningen. We moesten ons daar om 9:00 melden en met de ALV van de avond ervoor hadden de meesten van ons niet heel erg veel slaap te pakken gekregen. Toch zat de stemming er al goed in en besloten we er een super leuke en gezellige dag van te maken. Dit was tenslotte onze laatste wedstrijd van de Najaarsbokaal.

Eenmaal aangekomen hebben wij de Waterink, waarmee wij een grote haat-liefde relatie hebben, opgeriggerd en waren we klaar om te beginnen met de 1K. Na wat angstplasjes konden we beginnen met het oproeien. Alhoewel je het niet echt oproeien kon noemen. Het oproeigebied was zo klein, dat we net een 3 om 10 konden doen, waarna we super snel moesten houden wilden we niet in het riet komen. Na een tijd mochten we dan echt gaan beginnen aan de 1k. Na het startsein mochten we gaan bouwen en zat het tempo er al meteen goed in. Op ongeveer 250m kwamen we bij de keerboei waar we omheen moesten. Met pas 1 keerboeitraining in de benen, ging de keerboei verrassend goed. Hierna konden we beginnen aan de laatste 750 m. In dit stuk hadden we het wat moeilijker om elkaar te vinden en was de balans soms ver te zoeken. Desalniettemin besloten we niet op te geven en hebben we doorgezet tot het laatste stuk. Helaas was er wat miscommunicatie tussen onze geliefde stuur Yara en de rest van de boot waardoor de eindsprint niet helemaal goed werd ingezet. Toen we over de finish roeiden, vroeg Bregje zich daarom ook hardop af: ‘huh hadden we niet een eindsprint moeten doen?’. Hierdoor waren we dan ook een beetje ontevreden over onze 1k. Op het moment dat we hoorden dat we 5e waren geworden, konden we het eerst niet geloven. Blijkbaar hadden we het beter gedaan dan wat ons gevoel in eerste instantie zei.

Vol goede moed gingen we dan ook van start in de allerlaatste afstand van dit najaar: de 500m. Na nog wat aanpassingen gedaan te hebben aan de Waterink, hebben we dat loodzware gedrocht weer in het water weten te leggen (we hebben nog steeds pijn aan onze schouders). Deze keer hadden we een groter stuk om op te roeien. Na heel wat onduidelijkheid van de kamprechters mochten we eindelijk gaan klaarliggen. Nadat wij mochten gaan bouwen besloten we er meteen een push achteraan te gooien en we hadden dan ook een razende start. Helaas was Yara haar snelle planga vergeten waardoor we toch een beetje snelheid verloren. Deze keer werd de eindsprint op tijd ingezet en hebben we alles gegeven tot het einde. Met een gevoel van trots keerden we terug naar de vlotten. Die dag zijn we 6e geworden van de 30 bootjes! Uiteindelijk zijn we samen met De boot gemist gedeeld 8e geworden in het klassement! Iets waar we trots op zijn en waarmee we vooral ook heel erg veel lol hebben gehad!

Liefs,

Rubberbootje (Pascalle, Loor, Charlotte, Yara en Bregje)' 

 

Uitslagen Najaarsbokaal 

Dubbel drie 19e 2x  

Dubbel Puck en Bente 22e 2x 

De boot gemist 8e 4+

Rubberbootje 8e 4+ 

Steek 'm er inpik 2.0 16e ErvC4+

Vouw een bakboord 10e ErvC4+