Nabeschouwing Amstelbeker

Nabeschouwing Amstelbeker

28-10-2018 | Anouk Spekking | Nabeschouwing Amstelbeker

Naar aanleiding van de Amstelbeker van afgelopen zondag hebben wij Anne Vrieler gevraagd om haar ervaring op te schrijven van dit weekend: 

De strijd rond de Amstelbeker begon voor ons al bij het overroeien op vrijdag. In de storm moest de boot van de Bosbaan naar de Amstel. We zijn met golven hoger dan de boot en water tot onze enkels naar Willem III geroeid (je denkt misschien: dit is overdreven maar dat was het niet). Met deze teambuilding en nog een korte training op zaterdag waren we er helemaal klaar voor.

In de stromende regen startten we de time-trial met een doorstart. We gingen er vol in om op deze manier de voorrondes over te mogen slaan en meteen door te kunnen naar de kwartfinale. De race liep niet, maar toch nog de snelste tijd. Als we met een slechte race de snelste tijd varen is er vandaag echt kans op de winst!
De kwartfinale tegen Theta ging al een stuk beter. We hadden een wat mindere start, maar al snel trokken we de boot erlangs en konden we de laatste 250m iets gas terug nemen en daardoor naar de halve finale. De nieuwe tegenstander was Laga. Zij hadden hun kwartfinale met meer dan een lengte gewonnen dus was er nu geen ruimte meer voor een trage start. Gelukkig begonnen we de halve finale sterk en ook tegen Laga was de winst geen seconde in gevaar. Op naar de finale!

Dat de finale tegen Nereus zou zijn hadden we al verwacht en we maakten ons klaar. Met de volle overtuiging dat wij sterker en beter waren zijn we de race ingegaan. De start ging lekker, we lagen iets achter maar toen we eenmaal op stoom kwamen voelden we dat we erlangs konden treinen. Toen het moment kwam dat annemarijn zei: “we lopen in!!” Voelden we ineens een dreun en lagen we stil. Het bleek dat er een boeipaal heel uitwijkend in de baan lag. Meerdere stuurtjes hadden daar al ruzie mee gehad. Balen, maar we moeten dit jaar genoegen nemen met een 2e plaats.

Vorig jaar 3e en dit jaar 2e.  Het kan niet anders dan dat we volgend jaar met de Fortunabeker staan! Bedankt aan het publiek dat ook in de stromende regen ons over de finish heeft geschreeuwd!

Hierbij nog een link naar de uitslagen van onze achten van afgelopen weekend: https://regatta.time-team.nl/amstelbeker/2018/results/c69.php

Foto: Amstelbeker Damesch 8 2018 door Niek van Venrooij.