Kandidaatsbestuur Wolbink '21 bekend!

Kandidaatsbestuur Wolbink '21 bekend!

01-05-2020 | Julia Klaasen | Kandidaatsbestuur Wolbink '21 bekend!

Op donderdag 30 april werd het volledige 64ste kandidaatsbestuur Wolbink’21 gepresenteerd aan R.S.V.U. ‘Okeanos’. Vanwege de huidige corona tijd werd dit gedaan door een bekendmakingsfilm, deze is te zien via https://vimeo.com/412024997.

Hieronder wordt het kandidaatsbestuur per functie aan u voorgesteld door het 63ste bestuur Hofstra’20: 

 

H.t. Praeses Nieneke Hofstra presenteert: kandidaatspraeses: Boris Wolbink 

De keuze om een bestuursjaar te gaan doen lijkt voor velen een heftige beslissing. Je zet als het ware je leven een jaar op pauze om je een heel jaar volledig te storten op het runnen en verder ontwikkelen van de vereniging. Voor Boris was het echter zo klaar als een klontje. ‘Gevraagd worden als Praeses van Okeanos is zo’n grote eer, daar kan je gewoon geen nee tegen zeggen’, wist hij me op de bestuursinteresseavond al te vertellen. Op 18 februari, precies een jaar nadat ik zelf als Praeses werd gevraagd, was het moment daar. Ik vroeg Boris of hij mijn opvolger wilde worden en Praeses wilde worden in bestuur Wolbink’21. Waar mensen die gevraagd worden voor het bestuur over het algemeen zeker 1 of 2 dagen de tijd nemen om een het een en ander met ouders, vriend/vriendin of studieadviseur te overleggen, had Boris zijn speech al klaar liggen. Mijn vraag werd dan ook beantwoord met een enthousiaste ja!

 

Boris is lid geworden in Herfst’14 en heeft zijn jaren als lid bij Okeanos op het water doorgebracht. Hij begon in EJL’15 en vervolgde zijn roeicarrière in de tweezonder en de skiff. Naast de vele blikken die hij voor Okeanos gewonnen heeft, sleepte hij vorig jaar samen met Govert Dwarshuis het LHDev2x klassement binnen. De afgelopen twee maanden, waarin Boris zijn bestuur samenstelde en waarin we zijn begonnen aan de overdracht, hebben mij laten zien dat Boris op de kant net zo gedreven is als op het water. Het enthousiasme waarmee hij zijn taak als kandidaatspraeses oppakt geeft mij het volste vertrouwen in volgend jaar. 

 

Boris, ik ben ontzettend blij met jou als opvolger en ik kan niet wachten om te zien wat jij met jouw bestuur voor mooie dingen gaat doen voor Okeanos!

 

H.t. Vice-Praeses Justin van de Kamp presenteert: kandidaats-Vice-praeses: Nienke Kamstra

 

Voor velen is een introductie van Nienke overbodig, Nienke ademt namelijk Okeanos en is niet van de bosbaan weg te slaan. Nienke is lid geworden in Herfst ’17 en heeft haar eerste jaar bij Okeanos fanatiek competitieroeiend doorgebracht in Rock & Row. Dit ging met verve waardoor ze zelfs het NSK heeft gestart. Het jaar daarop werd Nienke geselecteerd voor de Damesch Club 8 waarin ze tweemaal getaart heeft op de bosbaan, tijden de Skøll Cup en op onze eigen HOCT. Gedurende dit jaar heb ik samen met Nienke en de rest van ons coachteam het eerstejaars bootje “Ga voor Goudvis” naar Poule 1 mogen coachen.. 

 

Naast het roeien is Nienke ook erg gedreven in het verenigingsleven. Nienke kent de woorden van Piano Man inmiddels achterstevoren, en is actief geweest in meerdere commissie. Ze heeft de wintersport georganiseerd met de SkiCie, een geweldige uittrainingsweek neer weten te zetten in de OUT-commissie en de JaarCie daadkrachtig voorgezeten. 

 

Met deze ervaring binnen de vereniging en haar onvermoeibare karakter, durf ik met een gerust hart het stokje over te geven. Het moment dat je mij appte dat je mijn opvolger wilde worden voelde dan ook als een overwinning. Okeanos gaat veel plezier aan jou beleven.

 

Nienke geniet er van!

 

H.t. Ab Actis Julia Klaasen presenteert: kandidaats-Ab Actis: Josephine Waslander

Als Ab Actis sta je midden in de vereniging. Je staat tussen de leden en bent bekend met de commissies. 

In december stond het puntje opvolgers voor het eerst op de agenda. Hoewel je er dan nog niet aan moet denken om bestuur-af te gaan, nu overigens ook nog niet, was het voor mij niet lastig om te bedenken wie ik wilde als mijn opvolger. Er waren heel veel goede kandidaten om mijn functie volgend jaar op te vullen, maar er was een iemand die er wat mij betreft bovenuit stak. Dat is Josephine Waslander. 

 

Josephine is lid geworden in Herfst ’17. Als deel van de jaarclub Lux begon je meteen met shinen op de soos. Zowel op het water, als op het land ben je vanaf dag 1 actief geweest. Als eerstejaars roeier was je  deel van Bootje Hagelslag, om daarna door te groeien naar ouderejaars roeier bij de Snoekahbabes. Het plan was om met deze meiden nog een aantal wedstrijden te starten dit jaar, maar jammer genoeg stak COVID-19 daar een stokje voor.

 

Echter was alleen roeien niet genoeg voor jou. Jouw passie voor achter de camera staan kon perfect tot zijn recht komen in de FoViCie. Met al jouw kennis en enthousiasme was de stap naar voorzitter van deze commissie snel gemaakt en dat is ook hoe ik jou dit jaar goed heb leren kennen. Jij wilt iedereen uit de commissie laten zien hoe mooi de wereld van de fotografie is door ze constant nieuwe trucs te leren en jouw enthousiasme daarin is zo aanstekelijk dat iedereen meedoet. Aan het begin van het jaar kwam je nog wel eens naar me toe met vragen over hoe je iets het best aan kon pakken en dan kon ik niet anders doen dan het eens zijn met het plan wat je al had opgesteld. Je bent dan ook uitgegroeid tot een super zelfverzekerde voorzitter.

 

Deze zelfverzekerdheid kwam terug in jouw vraagactie. Nadat je met meerdere van mijn voorgangers had geskyped en mij had verteld wat je ervaring van de avond was, vroeg ik jou of je mijn opvolger wilde worden. Ik zei er expliciet bij dat je er nog even over na mocht denken, mocht je dat willen,, omdat we momenteel in zo’n rare tijd leven. Maar meer tijd had jij niet nodig! Ik kreeg direct een volmondige ‘JA’ als antwoord. 

 

Lieve Jos, ik heb er alle vertrouwen in dat jij mijn mooie functie volgend jaar op een fantastische wijze invulling gaat geven en super veel gaat bereiken. Ik wil jou, en heel Wolbink ‘21, ontzettend veel succes en plezier wensen met dit super vette avontuur dat jullie met z’n achten aangaan!

 

H.t. Quaestor Pim Wessels presenteert: kandidaats Quaestor: Anne Vrieler

Anne Vrieler, de kandidaats-Quaestor, is van de lichting Herfst’16. Ze is toen meteen gaan wedstrijdroeien en heeft met EJD’17 een zeer succesvol jaar gehad. Hierna heeft ze het development veld gestart in de 4-, 2- en de skiff. 

 

Naast de branding commissie heeft deze bedrijfskunde studente een jaar bestuurservaring opgedaan als Ab Actis van Q.T. Ook zit Anne in de FBO commissie waar ze al veel kennis heeft opgedaan over de financiën van Okeanos. 

 

Lieve Anne, ik heb er het volste vertrouwen in dat je de mooiste functie binnen Okeanos geweldig zult uitvoeren. Het wordt geen makkelijke taak met de nasleep van alle maatregelen, maar ik weet zeker dat het goed komt. Tijdens de vraagactie kreeg ik alleen maar super positieve reacties van de e.t. Quaestoren, dus dat zegt genoeg! 

 

Veel succes aankomend jaar, maar vooral ook heel veel plezier!!

 

H.t. Materiaalcommissaris Maartje Karst presenteert: kandidaats Materiaalcommissaris: Marc Poliacu Prose

Voordat het tijd was om een opvolger te zoeken was ik al om me heen aan het kijken naar een geschikte kandidaat. Voor mij was het na een aantal maandagen al duidelijk wie een groot hart heeft voor materiaal en erg veel potentie heeft. Ik denk dan ook dat het voor veel mensen geen verrassing is dat dit berichtje over Marc gaat. Het enige puntje waar ik over twijfelde bij Marc om het bestuur in te gaan is zijn achternaam, hoe spreek je Poliacu Prosé nou uit ? Ik wens de volgende lichting dan ook heel veel sterkte.

Marc zijn loopbaan op Okeanos begon in Herfst ’17. Datzelfde jaar heeft hij samen met zijn ploeg EJL ’18 een mooi seizoen neergezet met als resultaat acht kale koppen na de Damen. Niet alleen dit jaar was hij fanatiek wedstrijdroeier, dit is hij tot op heden nog. Na zijn eerstejaarsploeg heeft hij met veel passie en trots een plekje gehad in MGL.

Met Marc zijn enthousiasme en liefde voor materiaal ben ik dan ook heel blij met hem als opvolger. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Marc een geweldige en toegankelijke materiaalcommissaris gaat worden. 

H.t. Wedstrijdcommissaris Suzanne van der Kaaden presenteert: kandidaats Wedstrijdcommissaris: Sarah Grijns

Wedstrijdroeien is het belangrijkste voor de R.S.V.U. ‘Okeanos’. Voor de vereniging aan de Bosbaan is het logisch dat zij op wedstrijdroeien gericht zijn en aan de top thuishoren. Sinds 1980 zijn wij onafgebroken vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. De afgelopen jaren is er veel gewerkt om het wedstrijdroeien te innoveren. Als Wedstrijdcommissaris ben je het gezicht van het wedstrijdroeien van Okeanos. Het is je taak om dit altijd uit te stralen en je volledig in te zetten voor alle aspecten van het wedstrijdroeien. Met 10 klasserende punten is Elite Roeister Sarah Grijns een mooi gezicht voor het wedstrijdroeien van Okeanos! 

 

Sarah Grijns is lid geworden in Herfst’15, na een jaar competitieroeien in de topC4 is zij ingeselecteerd voor EJD’17.  Met het succesvolle EJD’17 sleepte zij een derde plek in het klassement binnen door onder andere een mooie Varsity overwinning! Hierna stapte Sarah voor twee jaar samen met Renske in de twee zonder en lieten ze zien dat ze samen goede roeisters waren. In 2019 startte Sarah ook het hoofdnummer namens Okeanos in de dames vier en behaalde hiermee een mooie 2e plek (Okeanos Wint de Varsity; Waarvoor Hulde!). Dit jaar besloot Sarah het vanaf een andere kant te bekijken door EJD’20 te coachen. 

 

Dat Sarah het wedstrijdroeien niet los kan laten en zich volledig wilt inzetten hiervoor, bleek wel tijdens haar vraagactie. Op de vraag of zij mijn opvolger wilde worden zei zij volmondig JA, zonder twijfel en zonder te weten wie er nog meer in het bestuur zitten. 

 

Lieve Saar, zoals ik al eerder zei, denk ik dat jij een voorbeeld bent voor vele roeiers. Je zette altijd door en wilde altijd meer. De passie voor het roeien zit in je hart. Je bent nieuwsgierig naar alles van Okeanos en pakt dingen gelijk aan. Ik heb er de volste vertrouwen in dat jij volgend jaar het wedstrijdroeien nog een stapje verder kan brengen!  

 

H.t. Tour- en competitiecommissaris Kilian Zwart presenteert: kandidaats Tour- en compeitiecommissaris- Janneke Vermeer

Janneke is lid geworden in Herfst ‘17 en sindsdien prominent aanwezig op Okeanos. Waar veel studenten die van buiten de randstad komen, hun dialecten en accenten verliezen. Is Janneke nog steeds onmiskenbaar te herkennen aan haar Brabantse tongval. Zodra Carnaval dichtbij komt, trekt zij dan ook alles uit de kast om daar een prachtig feest van te maken. 

 

Dat Janneke er niet vies van is om haar handen uit de mouwen te steken, blijkt ook uit haar werk bij verschillende commissies. Bij de Competitiecommissie, de Galacommissie en de Uittrainingscommissie heeft ze laten zien hard te kunnen werken, maar altijd in vrolijke samenwerking met andere Okeaniden. Ook heeft Janneke een hart voor de roeisport, bleek toen ze werd geselecteerd voor Eerstejaars Lichte Damesch ‘20. Op basis van bovenstaande, weet ik zeker dat Janneke beschikt over de   competenties om een uitstekende Toer- en competitiecommissaris te worden. 

 

Ik wens Janneke en Wolbink ‘21 heel veel succes!

 

H.t. Sociëteitscommissaris Marit Brunott presenteert: kandidaatssociëteitscommissaris: Piet-Hein van Rijsoort

Piet-Hein, wie kent hem niet? Dit vrolijke en hardwerkende BarCie-lid zal u vast niet zijn ontgaan. Piet-Hein van Rijsoort is lid geworden in Herfst ‘17 en nam van het begin af aan actief deel in het roeien. In zijn eerste jaar maakte hij deel uit van de Heeren TopC4+ waarna hij in zijn tweede jaar een plekje in de Heeren Club8+ wist te bemachtigen. Naast het clubroeien besloot hij dat commissiewerk hem ook aan het hart lag en werd hij gevraagd voor de mooiste commissie die de vereniging rijk is; de BarCie. Met zijn mooie rode vestje bleek deze man onmisbaar achter de bar. Dit bleek maar weer toen hij het jaar daarop werd verkozen tot voorzitter van de BarCommissie. Als voorzitter liet hij zien dat hij het overzicht kan bewaren, positief is, mensen zich graag voor hem inzetten, hij zelf ook niet vreemd is van hard werken en dat hij buiten dit alles om uiteraard ook nog eens heel erg gezellig is! 

Gelukkig waren we er vroeg bij. Voordat COVID-19 het land in zijn greep had, kon ik Piet-Hein van Rijsoort gelukkig nog zonder problemen onderwerpen aan een vraagactie die in levende lijve plaats kon vinden. Want één ding was zeker: ik was er al snel over uit dat Piet-Hein van Rijsoort de geschikte kandidaat was om het stokje aan over te dragen. Ook al moest hij er nog heel even over nadenken, kon ik aan zijn grote glimlach zien dat dit wel goed zat en dat ik met zekerheid kon zeggen dat ik een opvolger had gevonden! Enkele dagen later was het dan ook zover en belde hij mij op om te zeggen dat hij mijn opvolger wilde zijn. Piet, ik heb er het volste vertrouwen in dat jij de perfecte kandidaat bent voor de functie Sociëteitscommissaris en dat je een ontzettend gave tijd tegemoet gaat!