FISU WK Shanghai

FISU WK Shanghai

14-08-2018 | Berko de Administrator | FISU WK Shanghai

Een aantal Okeanosroeiers trekt hun seizoen nog wat langer door en mag dit weekend uitkomen op het FISU WK in Shanghai. Inmiddels zijn Jocelyn, Tinka en Lonneke allemaal aangekomen in Shanghai en hun laatste trainingen aan het draaien op locatie. Vrijdag varen ze allemaal een Race for lanes en zondag zijn de finales. Tinka vertelt hoe haar voorbereidingen zijn geweest! 

 

Met veel wedstrijden in het buitenland die werden afgesloten met een laatste race in de acht  in Henley tegen de Great Britain eight zat het seizoen 2017/2018 erop. Tenminste… voor 4 dagen dan! Even het hoofd leegmaken, even weer zin krijgen om hard te trainen en Lonneke en ik (Tinka) konden er weer tegenaan in de twee zonder. Shanghai, waar de World University Championships dit jaar worden gehouden kwam namelijk alweer erg dichtbij. Na een paar trainingen in de boot waarbij we er even aan  moesten wennen dat we nu echt maar met zijn tweetjes roeien in plaats van met 8 plus stuurvrouw, begon het toch steeds beter te lopen. Met verschillende coaches waaronder onze eigen stuurvrouw Marita en haar vriend Ian hebben we veel goede boottrainingen kunnen draaien. We hebben veel geoefend met steeds hogere tempo’s om straks met meer gemak de baan over te racen. Naast het roeien hebben we ook meerdere fietstrainingen gedaan, waaronder een poging met het Okeanos rondje. Door een verkeerde afslag was dit helaas van korte duur.
 
De laatste week was er een trainingskamp voor alle FISU gangers waar er meerdere sparsessies op de planning stonden. Met de lichte dubbeltwee, de mannen skiff en een vrouwen skiff naast ons konden we alvast wennen aan het echte racen. Na deze laatste trainingsweek in Nederland zijn we best wel moe en is het tijd voor de supercompensatie! Lekker de beentjes omhoog in het vliegtuig en maandag zullen we aankomen in Shanghai. Daar zullen we zo snel mogelijk gaan kijken wat voor materiaal we van de Chinezen krijgen en vanaf dinsdag zullen we onze eerste halen maken over de (hopelijk) blauwalg-vrije roeibaan. Vrijdag 10 augustus hebben we race for lanes, er zijn namelijk 6 inschrijvingen in het 2- veld. Ondanks dat dit er niet veel zijn verwachten we dat het niveau hoog zal zijn en we dus vanaf het begin keihard moeten gaan. Zondag zal de finale zijn, die waarschijnlijk live te zien is op Eurosport. Op instagram kun je zien hoe we de dagen in Shanghai vullen en hoe we, ook samen met Jocelyn toewerken naar de wedstrijden. We hebben er heel erg veel zin in en gaan ons uiterste best doen om er een onvergetelijke ervaring van te maken!

 

De wedstrijden zijn te volgen op http://wuc-rowing2018.sjtu.edu.cn/en/program/
Vrijdag 10 augustus
9.14 W2- race for lanes
10.10 W4- race for lanes
11.20 LM4- race for lanes

Zondag 12 augustus
10.15 W2- Final A
11.15 W4- Final A
12.30 LM4- Final A