Erelid Alexander Kuyper overleden

Erelid Alexander Kuyper overleden

25-10-2021 | Leonie Reus | Erelid Alexander Kuyper overleden
Vandaag is het droevige bericht tot ons gekomen dat erelid Alexander Kuyper is overleden. Tot zijn overlijden is hij actief betrokken geweest bij het wel en wee van Okeanos. Alexander is 73 jaar oud geworden.
 
Alexander stond aan de wieg van de mores die wij tegenwoordig op onze vereniging kennen. Ook schreef hij de tekst van het Okeanoslied, en maakte hij deel uit van de vier die in 1971 tijdens de Laga Lustrumwedstrijden het eerste klasserende 2000-meterblik trok voor Okeanos. De liefde voor materiaal toont zich in het feit dat Alexander drie jaar lang de functie van materiaalcommissaris vervulde (1968-1971). Kennis van materiaal was volgens Alexander één ding, maar je moest net zoveel verstand hebben van gereedschap om goede dingen te kunnen doen. Bovendien is Alexander van 1971 tot 1973 praeses geweest van onze vereniging. In 1975 werd hij benoemd als erelid. Na zijn actieve roeiperiode heeft hij vele wedstrijdploegen gecoacht. Vanaf eind jaren '70 tot 2001 bracht hij honderden Okeanos leden op zijn klipper "de Zwerver" naar de Varsity en weer terug. De Varsity Cruise is, hoewel nu per bus, nog steeds een begrip binnen de vereniging.
 
Ondanks de gezondheidsproblemen waar Alexander de laatste jaren mee kampte, was hij nog regelmatig te vinden op Villa Erevlot. Zo bracht hij eens in de zoveel tijd een bezoek als er een wedstrijd werd georganiseerd op de Bosbaan. Afgelopen zaterdag 23 oktober was Alexander nog aanwezig bij de Asopos Najaarswedstrijden. Alexander heeft tot het laatste moment zijn rood-boven-groene hart laten spreken.
 
De komende week zal een periode van verenigingsrouw in acht worden genomen. Alle verenigingsactiviteiten zullen komende week vervallen. De sociëteit is wel geopend voor het drinken van een kopje koffie of thee en het ophalen van coxen en toeters. Maandag 1 november zal de sociëteit de gehele dag gesloten zijn in verband met de uitvaart.
 
Vanaf dinsdag 26 oktober is er voor iedereen de gelegenheid om op de sociëteit een bijdrage te schrijven in het condoleanceregister ter nagedachtenis van Alexander Kuyper. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de sociëteit te komen, dan kunt u uw bijdrage ook opsturen naar de Ab Actis (abactis@okeanos.nl). Het bestuur zorgt ervoor dat alle teksten gebundeld worden en zal het condoleanceregister aan de nabestaanden overhandigen.