De Winterringvaartwedstrijden

De Winterringvaartwedstrijden

22-02-2021 | Josephine Waslander | De Winterringvaartwedstrijden
Nu het ijs is gesmolten en de temperatuur weer stijgt, konden onze roeiers gisteren voor het eerst het water op om te vechten voor de eer. Waar normaal de winterwedstrijden de primeur van het seizoen zijn, konden onze roeiers dit keer voor het eerst in een spar strijden op het water. Lees hieronder de voorbeschouwing van deze Okeanos Winterringvaartwedstrijden door Nickel Koch en Sander Boelsma!
 
Weet u het nog? De Winterwedstrijden? Een wedstrijd die bekend zou moeten staan om kou, wind en erbarmelijke omstandigheden. In groot contrast met vorig weekend doet het weer echter denken aan Sevilla.

Het weer is niet het enige dat anders is dan normaal. Deze eerste wedstrijd van het seizoen wordt dit jaar niet op de Delftse Schie geroeid, maar op onze eigen Bosbaan en Ringvaart. Gedwongen door het virus blijven de grote nummers op stal liggen en starten de wedstrijdroeiers in de skiff, 2x of 2-. De eerstejaars 2000 meter, de middengroep de vertrouwde 5000 meter.

De Winterwedstrijden sluiten normaal gesproken het taaie winterseizoen af en zijn de belofte voor het te komen seizoen. Voorbereid wil je daar aan de start liggen. De vorst, protocollen, individueel ergo’en en online thuistrainingen waren echter de extra uitdagingen die de wedstrijdtak (met succes!) heeft moeten overkomen.

De laatste uitdaging betreft de concurrentie. Of beter gezegd, het gebrek aan tegenstanders. De achtervolgingsrace die het normaal gesproken is toont zich al een mentale uitdaging om te blijven pushen. Maar zonder ploegen om je heen, met wisselende omstandigheden en in kleinere nummers is het meer dan ooit een strijd tegen jezelf.

Na ons avontuur in de lichte acht vorig jaar wordt het voor ons de tweede wedstrijd. Onze vorige wedstrijd, de Hel, hebben we nog moeten starten in de skiff. Nu hebben we eindelijk de kans als ploeg te laten zien wat we in huis hebben. Ons doel is dan ook onszelf trots te maken. Het vertrouwen maximale inzet getoond te hebben in de wedstrijd is een overwinning.