Bekendmaking kandidaatsbestuur Joosten '22

Bekendmaking kandidaatsbestuur Joosten '22

07-07-2021 | Josephine Waslander | Bekendmaking kandidaatsbestuur Joosten '22

Eindelijk is het zo ver en mag heel de wereld weten wie Bestuur ‘22 zal zijn! Na een dag met een rollercoaster van emoties, werd door het kandidaatsbestuur alles op alles gezet om toch een volwaardige bekendmaking te kunnen neerzetten. Middels een spannende video is bestuur '22 bekendgemaakt. (https://vimeo.com/572270612). Dit toont dat deze acht mensen van aanpakken weten, niet bij de pakken neer gaan zitten en met doorzettingsvermogen uitdagingen aangaan. Wolbink ‘21 is verheugd deze acht mensen aan u te mogen presenteren en draagt op de Wissel ALV van 28 augustus met het volste vertrouwen het stokje over aan Joosten ‘22!

 

h.t. Praeses Boris Wolbink presenteert kandidaats Praeses Liad Joosten

Bij de functie aan het hoofd van de tafel komt een onvoorwaardelijke liefde voor de vereniging kijken. Dat maak het alleen maar moeilijker om te realiseren dat ook mijn tijd er bijna op zit. Het stelt mij gerust om te weten aan wie ik mijn functie mag overdragen. 

Met ervaring in het wedstrijdroeien, competitieroeien en commissievoorzitterschap is zij een van de meest veelzijdige leden van de vereniging. In haar tijd binnen de vereniging heeft zij laten zien leden te kunnen inspireren en verantwoordelijkheid te nemen waar nodig. In de afgelopen maanden dat ik met haar heb mogen samenwerken is mijn bewondering voor haar alleen maar gegroeid. Ik had mij geen betere opvolger durven wensen. 

Met trots presenteer ik als f.t. Praeses: Liad Joosten 

 

h.t. Vice-Praeses Nienke Kamstra presenteert kandidaats Vice-Praeses Marijn Boersma

De keuze voor f.t. Vice-Praeses zal voor sommige een verrassing zijn. Met zijn nog korte Okeanoscarrière is dit een leuke onverwachte stap voor Marijn Boersma! 

Marijn is lid geworden in Herfst’19 en sindsdien trouw lid van de BarCie. Ook heeft hij er dit jaar voor gezorgd dat de Duurzaamheidscommissie weer tot leven is gebracht! 

Met het mega enthousiasme dat Marijn met zich meebrengt windt hij iedereen om zijn vinger. Deze goedlachse blonde barman heeft altijd een praatje klaar en toont interesse in iedereen. Voor mij de perfecte vertolking van een Okeanied. Ik ben daarom volledig overtuigd dat hij onze vereniging goed zal representeren bij bedrijven, partners en potentiële sponsoren! 

 

Lieve Marijn, dat iedereen mag genieten van jouw onuitputtende enthousiasme! Heel veel plezier en succes in Joosten ‘22! 

 

h.t. Ab Actis Josephine Waslander presenteert kandidaats Ab Actis Elise Dingemans

Als er iemand de vereniging door en door kent, is Elise het wel! Elise kwam in de herfst van 2016 voor het eerst aan op Villa Erevlot en is sindsdien een bekend gezicht van Okeanos geworden. Elise staat met vijf jaar lidmaatschap en tal van roei- en commissie-ervaring midden in de vereniging. De liefde voor de roeisport liet zij zien in haar bootje Win & Tonic, Club8+ en als TopC4+-coach. De liefde voor de vereniging toonde zij jarenlang in verschillende commissies, zoals de Backsplashcommissie, de Almanakcommissie en de Competitiecommissie!

 

Ik heb Elise dit jaar leren kennen in de Almanakcommissie en al snel werd duidelijk dat zij haar zaken op orde heeft. Bovendien is ze sociaal en benaderbaar, altijd in voor een praatje en behulpzaam. Het kan niet anders dan dat zij een fantastische schakel tussen de leden en het bestuur zal zijn! Met een afgeronde Bachelor Criminologie op zak en een tweede Bachelordiploma Rechtsgeleerdheid in aantocht, is Elise niet alleen heel sociaal, maar ook een keiharde werker. In haar dispuut Q.T. vervulde zij bovendien al een bestuursfunctie. Ik kan niet anders dan met vol vertrouwen het stokje overdragen aan Elise. Iemand met zo veel plezier in creatief schrijven, commissie- en bestuurservaring, openheid en brede blik op de vereniging,  jaren lidmaatschap; dat kan niet anders dan een geweldige Ab worden.

 

Lieve Elise, de functie van Ab Actis is je op het lijf geschreven en je gaat het fantastisch doen. Geniet van elk moment, want voor je het weet is het zo voorbij!

 

h.t. Quaestor Anne Vrieler presenteert: kandidaats Quaestor: Thom Ezechiels

De keuze voor de f.t. Quaestor was niet moeilijk en zal dan ook niemand verbazen. Met zijn goede looks kwam hij in 2018 voor het eerst onze prachtige sociëteit ingelopen. Al snel vond hij zijn plek in de Top C4+ en de jaarclub Invictus. De BarCie volgde snel en sindsdien is Thom niet meer van de vereniging weg te slaan.

Met zijn studie Business Analytics, ervaring in de Kas Controle Commissie en aandeel in de MediaCie kan het niet anders dan dat Thom de mooiste functie fantastisch gaat vervullen. Het zal een uitdaging worden na de gekke (financiële) verenigingsjaren die achter ons liggen, maar als iemand deze uitdaging aan kan gaan is hij het.

Ik wens je ontzettend veel succes maar vooral plezier met de rest van je bestuur! Het wordt een jaar om nooit te vergeten. 

 

h.t. Materiaalcommissaris Marc Poliacu-Prosé presenteert kandidaats Materiaalcommissaris Luc Rensen

Over mijn opvolger kan ik eigenlijk niks anders zijn dan enthousiast. Hij loopt al een tijdje rond op Okeanos en heeft dan ook bijna alle kanten van de vereniging al gezien. Hij is wedstrijd- en competitieroeier geweest, heeft meerdere jaren gecoacht en heeft natuurlijk ook commissiewerk gedaan. Als kers op de taart gaat hij ook nog een bestuursjaar op zijn lijstje zetten.

Buiten zijn brede kennis van de vereniging heeft hij mij ook laten merken dat hij liefde heeft voor materiaal, is hij een erg fijn persoon om mee samen te werken en is hij alomvattend in zijn aanpak van projecten. 

Ik weet zeker dat mijn opvolger de functie naar een hoger niveau dan ooit tevoren zal tillen en dat de functie voor hem natuurlijk zal aanvoelen!

Met trots draag ik mijn opvolger voor: Luc Rensen.

 

Heel veel succes en plezier volgend jaar Luc!

 

Het Wedstrijdcommissariaat presenteert kandidaats Wedstrijdcommissaris Leonie Reus

Nu de eerste wedstrijden weer zijn gevaren, de Bosbaan vol ligt met alle wedstrijdboten en we uitkijken naar een Olympische Spelen met wederom een Okeanied die voor de winst gaat strijden, leeft het roeien weer meer dan ooit. En als iemand in de afgelopen jaren van haar lidmaatschap het roeien maximaal heeft beleefd, is het de kandidaats Wedstrijdcommissaris Leonie Reus.

Leonie werd lid in Herfst ’18 en is toen al snel in de Damesch Top C4+ beland. Dit smaakte naar meer en dus werd dit jaar ook de Talentenacht gestart. Met een knappe tweede plek en een goede race was de stap klein naar het wedstrijdroeien. De selectie werd doorstaan en als powerhouse van EJD ’20 werden de winterwedstrijden doorstaan. Helaas was het seizoen na één wedstrijd al ten eind, maar Leonie ging niet bij de pakken neer zitten. In dit seizoen deed ze er nog een schepje bovenop door de TopC4+ te gaan coachen én in de Damesch Club 8+ te starten. Met al twee taarten op zak bij het Heineken openingstoernooi en de PEIK en een overwinning van de Damesch TopC4+ is het seizoen voor Leonie een groot succes.

We zijn ervan overtuigd dat iemand met zoveel doorzettingsvermogen en zo’n groot hart voor de roeisport het fantastisch gaat doen als Wedstrijdcommissaris en we wensen je dan ook veel succes en plezier met het komend seizoen!

 

h.t. Toer- en Competitiecommissaris Janneke Vermeer presenteert kandidaats Toer- en Competitiecommissaris Irene Cauwels

Met trots presenteer ik jullie Irene Cauwels. Ze was dit jaar mijn rots in de branding met betrekking tot de HOCT. Ze gaat geen moeilijkheden uit de weg, maar probeert ze juist met beiden handen aan te pakken. 

Niet alleen de vereniging maar ook Irene viert volgend jaar haar lustrum jaar. Ze is niet meer weg te slaan uit de competitietak sinds ze vier jaar geleden haar eerste halen maakt met ‘bootje Hagelslag’. Het jaar daarna legde ze de riemen er nog niet bij neer en vormde de ouderejaars ploeg ‘Snoekahbabes’ om de sprintbokaal mee te starten. Ook het coachen is voor haar niks nieuws. Zo coachte Irene in haar tweede jaar samen met de AstRownauten en zie je haar vandaag de dag nog steeds mee fietsen met de ploeg Turboot. 

Om haar Okeanos CV af te maken zit ze ook nog bij de GalaCie, EventCie en is ze sinds twee jaar voorzitter van de HOCT. Een bezige bij aan wie ik vol vertrouwen het stokje doorgeef.

Irene, je bent een topper en je maakt mij nu al trots!

 

h.t. Sociëteitscommissaris Piet-Hein van Rijsoort presenteert kandidaats Sociëteitscommissaris Veronique Boon

Wie kent haar inmiddels niet? Met een stralende glimlach, een goed humeur en een overdosis aan gezelligheid is Veronique zowel achter als voor de bar te vinden. Ze is lid geworden in Herfst ‘18 en heeft eerst een jaar competitie geroeid, waar ze erachter kwam dat het niet alleen in de boot gezellig kan zijn, maar ook daarbuiten. Zo is ze vervolgens in de Barcommissie beland, waar ze al snel iedereens beste vriend wist te worden. Momenteel vervult ze daar de rol van voorzitter, wat ze uitmuntend doet in een voor barcommissieleden vreemd jaar. Naast de BarCie zit Veronique ook in de Brandingcommissie waar ze druk bezig is met de uitstraling van Okeanos, iets wat ook altijd belangrijk zal zijn voor onze prachtige sociëteit. Verder heeft ze dit jaar laten zien dat ze ook niet vies is van het mengen in lastige discussies en is ze toegetreden tot de FBO-commissie waar ze mee heeft gewerkt aan het nieuwe contributiesysteem. Dit alles bij elkaar, naast hoe ik Veronique zelf ken, zorgt ervoor dat ik vol vertrouwen durf te zeggen dat Veronique het geweldig gaat doen als Sociëteitscommissaris. Lieve Veronique, ik wens je heel veel succes en plezier toe komend jaar!

 

Lief Joosten '22, we wensen jullie al het beste van de wereld en weten dat jullie een fantastisch jaar gaan neerzetten. En vergeet niet, geniet, geniet, geniet!